Hurriyet:Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν για το πραξικόπημα προτού εκδηλωθεί

praxikopima300_533_355Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας γνώριζαν για το επικείμενο πραξικόπημα και είχαν ενημερώσει τους  στρατηγούς της χώρας, ώρες πριν από την εκδήλωσή του, γράφει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ. Η υπηρεσία είχε αξιολογήσει όλες τις πληροφορίες και εξέδωσε όλες τις απαραίτητες προειδοποιήσεις και οδηγίες για αυτή «την ποταπή και άθλια προσπάθεια» αναφέρει ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η προσπάθεια των τρομοκρατών προδοτών μιας παράνομης συμμορίας και που έχουν θύλακες στον τουρκικό στρατό κατεστάλη στις 17 Ιουλίου στις 4:00 τα ξημερώματα σε ολόκληρη τη χώρα, η ανακοίνωση τονίζει ότι υπηρεσία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτή την ομάδα και είναι «λάτρεις της σημαίας, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του στρατου».

Σύμφωνα με την Χουριέτ, οι πληροφορίες που δόθηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στις 15 Ιουλίου του 2016 περίπου στις 4 τα ξημερώματα, είχαν αξιολογηθεί από την Υπηρεσία στο ανώτατο επίπεδο με την παρουσία του επικεφαλής της υπηρεσίας στρατηγού Hulusi Akar, του αρχηγού του στρατού, στρατηγού Salih Zeki Çolak και του αναπληρωτή διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών στρατηγού  Yaşar Güler, αναφέρει η ανακοίνωση και δίνει λεπτομέρειες για τις εντολές και τα μέτρα προφύλαξης όπως η καθήλωση όλων των στρατιωτικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων τανκ, ελικοπτέρων και αεροσκαφών και την επιστροφή αυτών που ήταν ήδη σε επιχειρήσεις.

Η ανακοίνωση επίσης προσθέτει ότι ο στρατηγός Akar απειλήθηκε και αναγκάστηκε να υπογράψει και να αναγνώσει στην τηλεόραση «το προδοτικό κείμενο, το αποκαλούμενο διακήρυξη».

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι η «απάντηση που άξιζε» στους οργανωτές του πραξικοπήματος δόθηκε από τις άμεσες ενέργειες του γενικού Επιτελείου, των «αληθινών γιων» και «των ηρωικών αστυνομικών» και επίσης από το «ευγενές έθνος που κατανόησε και αντιστάθηκε ηρωικά».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν με τον πιο κατάλληλο τρόπο ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία και σύγχυση ανάμεσα στην ομάδα των τρομοκρατών και τα ηρωικά μέλη του στρατού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα