Υπέρμαχος της απλής αναλογικής ο Κουβέλης

ÁÈÇÍÁ- ï ðñüåäñïò ôçò ÄçìïêñáôéêÞò ÁñéóôåñÜò, Öþôçò ÊïõâÝëçò. (EUROKINISSI- ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Δύσκολη Ζωή στο Πολιτικό Ρεπορτάζ» με τον Νίκο Σβέρκο τοποθετείται για τον νέο εκλογικό νόμο, τη δεύτερη αξιολόγηση του Φθινοπώρου αλλά και για την έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του έλληνα τραπεζίτη και συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Χρήστου Σκλαβούνη, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της μεγάλης φοροδιαφυγής και διαπλοκής.

 Όσον αφορά το νέο εκλογικό νόμο ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι είναι υπέρμαχος της απλής αναλογικής, ενώ δεν συμφωνεί με την πρόταση να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό. Αντιθέτως, υποστήριξε ότι σημαντικότερο είναι να θεσπιστεί το κατάλληλο δημοκρατικό πλαίσιο ώστε να εκφράζεται ο κάθε πολίτης αμεσότερα για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της κοινωνίας.

Τοποθετήθηκε υπέρ της θέσπισης δημοψηφισμάτων για τα μεγάλα ζητήματα και κατέκρινε τις αφηγήσεις της ΝΔ περί μικροπολιτικής σκοπιμότητας η πρόταση της κυβέρνησης για το νέο εκλογικό νόμο. «Σύμφωνα με τη νεότερη ελληνική ιστορία δεν υπάρχει πιο ουδέτερη περίοδος όπου κυβέρνηση να έχει θέσει ζήτημα νέου εκλογικού νόμου, από εκεί και πέρα είναι θέμα πολιτικής αντικειμενικότητας της ΝΔ για το πώς θέλει να αναλύσει τα δεδομένα».

Για την επικείμενη δεύτερη αξιολόγηση του φθινοπώρου σημείωσε ότι «με βάση την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών βρισκόμαστε σε θετική τροχιά, ενώ αναγνώρισε ότι τίθεται ζήτημα με τα πλεονάσματα. «Άλλωστε», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης με αφορμή και την επίσκεψη του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα την Δευτέρα, «ο Ευρωπαίος Επίτροπος ενθάρρυνε αφενός τα μέχρι στιγμής θετικά οικονομικά αποτελέσματα, καρπό των πολιτικών προσπαθειών της κυβέρνησης», όμως «δεν ήθελε να δεσμευτεί για την εκκρεμή μεγάλη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, καθώς έπεται η δεύτερη αξιολόγηση του φθινοπώρου με τα εργασιακά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς τόνισε ότι όσον αφορά την δεύτερη αξιολόγηση θα πρέπει να αποκρουστεί η πλήρης απελευθέρωση της εργασίας, το lock out, η κατάργηση του 13 και 14 μισθού και θα πρέπει να οχυρωθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Τέλος, ο κ. Κουβέλης για τις έρευνες στο σπίτι του συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωσε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών», ενώ χαρακτήρισε πολύ σοβαρές τις αποκαλύψεις που γεννούν πολλά ερωτήματα.

Ακούστε ΕΔΩ

Πηγή: left.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα