Κωνσταντινούπολη:Πέθανε ο αντιδήμαρχος περιφέρειας που πυροβολήθηκε στο κεφάλι

 

φγδσΠέθανε ο αντιδήμαρχος της περιφέρειας Σισλί της Κωνσταντινούπολης, τον οποίο άγνωστος πυροβόλησε νωρίτερα σήμερα στο κεφάλι, ανέφερε η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet.

Ο Τζεμίλ Τσαντάς βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από την επίθεση, η οποία δεν έχει καταστεί ακόμη σαφές αν συνδέεται με το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV είχε μεταδώσει νωρίτερα πως ο δράστης μπήκε στο γραφείο του αντιδημάρχου και μετά ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Ο δράστης έχει συλληφθεί από την αστυνομία. Δεν κατέστη αμέσως σαφές αν το επεισόδιο συνδέεται με το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής, στη διάρκεια του οποίου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 200 άνθρωποι. Στην Τουρκία εξακολουθεί να επικρατεί μεγάλη ένταση, αν και η κυβέρνηση υποστηρίζει πως έχει θέσει την κατάσταση υπό πλήρη έλεγχο.

Η πλούσια περιφέρεια Σισλί ελέγχεται από το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP). Όπως και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, το CHP έχει καταδικάσει την απόπειρα πραξικοπήματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα