Π.Ρήγας:Χρέος μας να μαζέψουμε τα συντρίμμια που δημιούργησαν πολιτικές δεκαετιών

panos-rigasΧρέος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να μαζέψουν τα συντρίμμια που δημιούργησαν πολιτικές δεκαετιών”, είπε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας
«Η απλή αναλογική αποτελεί πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ «και αποτελεί για εμάς ζήτημα ταυτότητας», αναφέρει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής το ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, σε συνέντευξή του στην Hellenic Mail.
Όπως σημειώνει, θα σηματοδοτούσε αναντιστοιχία λόγων και πράξεων αν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ  που έχει την ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης, «αφήναμε στην άκρη τη θεμελιώδη αυτή άποψη και επιτρέπαμε τη διαιώνιση αυτού του στρεβλού και καλπονοθευτικού μπόνους».
Κατά τον ίδιο, «το αδιανόητο σενάριο, όπου το πρώτο κόμμα με ποσοστό κάτω του 30% και διαφορά μικρότερη του 3% από το δεύτερο κόμμα καταλαμβάνει σχεδόν 60 περισσότερες έδρες, δεν θα πρέπει να επαναληφθεί.
Η απλή αναλογική ως αντίληψη δεν αφορά μόνο την πολιτική, αφορά το σύνολο των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων και ως εκ τούτου είναι κρίσιμο να αναπτυχθεί κάποια στιγμή στη χώρα η κουλτούρα συνεννόησης, σύγκλισης και συνεργασίας.
Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δυστυχώς δείχνουν ότι παραμένουν παγιδευμένοι στα στρατηγικά και τακτικιστικά τους αδιέξοδα.
Διαλαλούν διαρκώς την κεντροαριστερή και προοδευτική τους ταυτότητα και στο δια ταύτα, όταν καλούνται να ικανοποιήσουν ένα ουσιαστικό και σοβαρό αίτημα του προοδευτικού κόσμου, όπως αυτό της αναλογικότητας της ψήφου, κάνουν μεταβολή και συντάσσονται στην πράξη πίσω από τις αγκυλώσεις και τον συντηρητισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Περαιτέρω, σχετικά με την κατάσταση στην κοινωνία και στην αγορά, ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρέφει αυταπάτες ότι «η κατάσταση είναι ειδυλλιακή, ή ότι οι κοινωνικές αντοχές δεν δοκιμάζουν τα όριά τους».
Όπως είπε, «χρέος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να μαζέψουν τα συντρίμμια που δημιούργησαν πολιτικές δεκαετιών, ενώ φιλοδοξία μας είναι να θέσουμε τις βάσεις για την πραγματική ανασυγκρότηση της χώρας».
Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, «αν αυτός ο στόχος δεν επιτευχθεί δεν πρόκειται να βγούμε από τη μέγγενη της επιτροπείας, δεν θα κάνουμε το απαραίτητο βήμα ακόμα και αν ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα που συμφωνήσαμε ένα χρόνο πριν».
Τόνισε δε, πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – με τον πρόσφατα ψηφισμένο αναπτυξιακό νόμο – έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει το δικό της παραγωγικό μοντέλο. Προωθούνται κατά το δυνατό επενδύσεις που εξασφαλίζουν και κυρίως θα εξασφαλίσουν νέες, σταθερές θέσεις εργασίας, με αξιοπρεπείς μισθούς και επίκεντρο το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.
Μόνο έτσι θα σταματήσουμε τη μετανάστευση των πλέον δημιουργικών δυνάμεων και μυαλών της χώρας και θα πείσουμε όσους βρίσκονται έξω, να γυρίσουν και να συμβάλλουν στην ανοικοδόμηση της κοινωνίας και της οικονομίας».
Για το Brexit μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, είναι το αποτέλεσμα της ανεπάρκειας της ΕΕ και των καθυστερήσεών της στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η οποία εξελίσσεται ταχύτατα σε βαθιά πολιτική κρίση σε ολόκληρη την Ευρώπη».
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα