Ντοκουμέντο:Ορκωμοσία νεοσύλλεκτων χρυσαυγιτών από τον δολοφόνο του Φύσσα(Βιντεο)

Βίντεο ντοκουμέντο φέρνει στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Τα παρακάτω πλάνα καταγράφουν καρέ καρέ το τελετουργικό της ορκωμοσίας δόκιμων μελών στο πλαίσιο της χρυσαυγίτικης κατασκήνωσης στην περιοχή του ποταμού Νέδα, στην Ηλεία, τον Αύγουστο του 2013, και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί γίνεται για άλλη μια φορά ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται βέβαια για ένα “νόμιμο πολιτικό κόμμα”, όπως η Χρυσή Αυγή θέλει να εμφανίζεται, αλλά για μια κλειστή ναζιστική οργάνωση με ιεραρχική δομή και αυστηρή πειθαρχία, στην οποία τα μέλη της εντάσσονται μέσα από ειδικές τελετές κατά τις οποίες ορκίζονται πίστη στον Αρχηγό και στις εντολές του μέχρι να πεθάνουν.

Εδώ τα επίδοξα μέλη της Χρυσής Αυγής ορκίζονται μπροστά στα ηγετικά στελέχη του Πυρήνα της Νίκαιας, και συγκεκριμένα στον πυρηνάρχη Γεώργιο Πατέλη, τον υπεύθυνο πολιτικής δράσης Ιωάννη Καζαντζόγλου, τον υπεύθυνο ιδεολογικού και εκπαίδευσης Γεώργιο Τσακανίκα και τον αναπληρωτή οικονομικό υπεύθυνο, που δεν είναι άλλος από τον Γεώργιο Ρουπακιά.

“Κάποιος που ορκίζεται ακολουθείται από τον όρκο του στον θάνατο. Κάποιος ο οποίος δίνει έναν όρκο και για τον οποιονδήποτε λόγο δεν τον τηρεί, είτε από δόλο είτε από εξωγενείς παράγοντες, κρίνεται επίορκος”, λέει ο Τσακανίκας διαβάζοντας από κείμενο και προειδοποιεί τους νέους χρυσαυγίτες για την τιμωρία που θα τους βρει αν παραβούν τον όρκο που ετοιμάζονται να δώσουν:

“Όσο πιο μεγάλη είναι η καταπάτηση του όρκου τόσο πιο αυστηρή θα είναι και η αντιμετώπιση του επίορκου. Για ένα κίνημα ή ομάδα με αυξημένο το αίσθημα της τιμής, του καθήκοντος και της αφοσίωσης, η καταπάτηση του όρκου αποτελεί ζήτημα χειρίστου είδους ατόμου, το οποίο οι υπόλοιποι ορκισμένοι, από οργή και μόνο, θα είναι υποχρεωμένοι να τον καταδιώξουν και με σιδερένια πυγμή να του καταδείξουν το λάθος του”.

Κεντρική θέση στον όρκο αυτόν έχει η δήλωση πίστης στον Αρχηγό. Οπως λέει ο Τσακανίκας, “εμείς οι χρυσαυγίτες είμαστε οι τελευταίοι πιστοί μιας ιδέας την οποία θα προασπίσουμε μέχρι την τελική νίκη, τον θάνατο. Οπως και να ‘χει θα είμαστε στις επάλξεις, στα δύσκολα και στα εύκολα, έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε τις εντολές του Αρχηγού”.

Γιατί η Χρυσή Αυγή λειτουργεί με βάση το χιτλερικό Führerprinzip, την “Αρχή του Αρχηγού”, από τον οποίο εκπορεύονται, μέσω της κάθετης ιεραρχικής δομής, οι εντολές και κάθε στέλεχος της οργάνωσης υποχρεούται να τις ακολουθεί με απόλυτη πειθαρχία. Αλλωστε ο Πατέλης έχει δηλώσει ότι “πειθαρχία είναι να σέβεσαι τις εντολές του Αρχηγού”, τις οποίες όποιος δεν υπακούει θεωρείται προδότης.

“Και τελικά μία ημέρα των ημερών”, συνεχίζει ο Τσακανίκας, “θα παρακολουθούμε με δέος μια Αυγή να ανατέλλει, μία νέα Αυγή, η Χρυσή Αυγή του ελληνισμού!” και φωνάζει “Ζήτω ο Αρχηγός! (σ.σ. το χιτλερικό Heil mein Führer!), Ζήτω η Χρυσή Αυγή!, Ζήτω ο θάνατος!”, ενώ “Ζήτω!” φωνάζουν σε κάθε του φράση και τα νέα μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία από την πλευρά τους έχουν φροντίσει να δηλώσουν με περηφάνια τη ναζιστική ιδεολογία της οργάνωσης, λέγοντας ότι «αυτή η ιδεολογία υπάρχει στους αιώνες ως το μέσο για την αποκατάσταση του εκάστοτε εθνικού κράτους. Εθνικοσοσιαλισμός ή εθνικοκοινωνισμός”.

Η κατασκήνωση στη Νέδα, όπου εντάσσεται η ορκωμοσία, και στην οποία περιλαμβάνονται στρατιωτικά γυμνάσια και εξάσκηση στη χρήση όπλων, οργανώθηκε από τον Πατέλη ύστερα από εντολή του ιεραρχικά ανωτέρου του, περιφερειάρχη Πειραιά της οργάνωσης, του Ι. Λαγού.

Είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα που έλαβε στο κινητό του από την Τ.Ο. Νίκαιας (26-7-2013) ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία Φύσσα Κ. Κορκοβίλης, το οποίο λέει: “Στις 10 Αυγούστου έχουμε εθνικιστική κατασκήνωση στον ποταμό της Νέδας με εντολή Λαγού”. Αντίστοιχη ανακοίνωση βρέθηκε και σε υπολογιστή που κατασχέθηκε από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Ενα μήνα μετά, τον Σεπτέμβριο του 2013, το συγκεκριμένο τάγμα εφόδου, αυτό της Νίκαιας, θα δολοφονούσε τον Παύλο Φύσσα.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα