Μητσοτάκης:Λύση στο Παλαιστινιακό στη λογική των δύο κρατών

Κ-Μητσοτάκης-735x400Με τον πρωθυπουργό της Παλαιστίνης, Rami Hamdallah, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ.

Από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε την ανάγκη μίας λύσης που θα βασίζεται στη λογική των δύο ανεξάρτητων κρατών, ενώ επανέλαβε την επιθυμία της Ελλάδας να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της Μέσης Ανατολής.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης, που επικεντρώθηκε στις στις διάφορες πτυχές του παλαιστινιακού ζητήματος, επαναλαμβάνοντας τη στήριξη της Ελλάδος σε η οποία θα βασίζεται στη λογική των δύο ανεξάρτητων κρατών. «Επανέλαβα, επίσης, και την επιθυμία της χώρας μας να μπορεί να παίξει έναν πιο ουσιαστικό και δημιουργικό ρόλο στο πλαίσιο οποιασδήποτε διεθνούς προσπάθειας να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, του οποίου η λύση πηγαίνει πίσω πολλές δεκαετίες και βρίσκεται στο κέντρο πολλών ζητημάτων, που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος νωρίτερα επισκέφτηκε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem και έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών: «Βαθιά συγκινημένος από τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της ανθρωπότητας, δεσμευόμαστε να μην ξεχάσουμε ποτέ τη φρίκη αυτής της τραγικής περιόδου».

Σε λιγη ώρα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανιάχου, στο Κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα