Κυρ. Μητσοτάκης: Ο λαός πρέπει να μάθει τι έγινε τους πρώτους έξι καταστροφικούς μήνες του 2015

625_949901E0-D08E-6204-6A7C-ED715310E600Περισσότερο επίκαιρο από ποτέ χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης το αίτημα του κόμματος για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής» σχετικά με τα capital controls και το τρίτο μνημόνιο.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το δημοψήφισμα του περσινού Ιουλίου, το χαρακτήρισε τραγικό, τονίζοντας ότι «σήμερα, όλοι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν με αυξημένους φόρους, αυξημένες εισφορές και μειωμένες συντάξεις, το λογαριασμό εκείνης της καταστροφικής περιόδου της δήθεν διαπραγμάτευσης».

«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, αυτοί οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, να πανηγυρίζουν για ένα δημοψήφισμα, το οποίο αξιοποίησαν μόνο και μόνο για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις δικές τους μικροκομματικές σκοπιμότητες» πρόσθεσε.
Υπογράμμισε ότι σήμερα, είναι περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη να μάθουμε ακριβώς τι έγινε αυτούς τους πρώτους καταστροφικούς έξι μήνες του 2015.

«Το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για να μπορέσουμε να διερευνήσουμε τις πραγματικές ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων, είναι σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, επίκαιρο» σημείωσε και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής, «επιτέλους να προγραμματίσει τη σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο».
Σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον κ. Ντράγκι, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε πολύ ουσιαστική τη συζήτηση που είχαν, ενώ, όπως είπε, του επισημανε πως απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία είναι η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και θα προσελκύσουν επενδύσεις. Επενδύσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης. Επενδύσεις οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν μια πραγματική προοπτική στους νέους ανθρώπους οι οποίοι σήμερα, απογοητευμένοι, εγκαταλείπουν την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το απαραίτητο πολιτικό κλίμα και περιβάλλον για να διαμορφωθεί μια τέτοια επενδυτική έκρηξη στην Ελλάδα, δυστυχώς, σήμερα δεν υπάρχει.

Όπως υποστήριξε, η σημερινή κυβέρνηση δεν εφαρμόζει πραγματικές μεταρρυθμίσεις, επιλέγει το λάθος μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής: Αντί να μειώσει τις δαπάνες, αυξάνει τους φόρους και, δυστυχώς, στέλνει το λογαριασμό σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα