Λονδίνο:Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι-Μία νεκρή και πέντε τραυματίες

6564Με τις  αστυνομικές αρχές στη βρετανική πρωτεύουσα να μην  αποκλείουν την τρομοκρατία ως πιθανό κίνητρο,συνεχίζουν τις έρευνες για την επίθεση που έκανε 19χρονος  εναντίον ανυποψίαστων περαστικών,με αποτέλεσμα τον θάνατο μίας  60χρονης γυναίκας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της.

Συνολικά,μία γυναίκα σκοτώθηκε και μέχρι έξι άλλα άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου είπε η μητροπολιτική αστυνομία της πόλης σήμερα.

«Η τρομοκρατία είναι μία από τις εκδοχές που εξετάζονται σε αυτό το στάδιο», αναφέρεται σε δήλωση της αστυνομίας για την αιματηρή επίθεση, μετά και τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη. Οι αρχές που έσπευσαν στο σημείο ακινητοποίησαν με taser τον 19χρονο που φέρεται να είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στην πλατεία Ράσελ, στο κέντρο του Λονδίνου και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Φυσικά, στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας ως κινήτρου, πρέπει επίσης να ερευνηθεί», δήλωσε ο Μαρκ Ρόλεϊ, αξιωματούχος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός ήταν σε έξαλλη κατάσταση όταν επιτέθηκε με μαχαίρι στους ανυποψίαστους περαστικούς στο κέντρο του Λονδίνου, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη βρετανική πρωτεύουσα, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση.

Στο σημείο έσπευσαν ένοπλοι αστυνομικοί, που ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 19χρονο, αλλά και ιατρικό προσωπικό που, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε δεν κατάφερε να κρατήσει στη ζωή μία 60χρονη, που υπέκυψε στα τραύματά της στο σημείο της επίθεσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα