Προηγείται με 4% η Κλίντον έναντι του Τραμπ

U.S. Secretary of State Hillary Clinton delivers remarks at the State Department in Washington on the deaths of U.S. embassy staff in Benghazi in this September 12, 2012 file photo. Clinton said December 19, 2012, she accepted the findings of an independent panel that faulted the State Department over the deadly September attack and had ordered widespread changes to bolster US. Diplomatic security overseas. REUTERS/Gary Cameron/Files (UNITED STATES - Tags: POLITICS CIVIL UNREST)

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον προηγείται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες του αντιπάλου της, υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία της δεν φαίνεται να επηρεάζει την στήριξη των υποστηρικτών της, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Σύμφωνα με την έρευνα, που διεξήχθη από τις 9 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, το 42% των πιθανών ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, ενώ το 38% υπέρ του Τραμπ.

Η Κλίντον, που στις περισσότερες σφυγμομετρήσεις της κυλιόμενης δημοσκόπησης της εταιρείας, διατηρεί ένα προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της έπειτα από το τέλος Ιουλίου, επανέκτησε το προβάδισμα αυτή την εβδομάδα έπειτα την μείωση της διαφοράς των δύο υποψηφίων στα τέλη Αυγούστου.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών καταγράφει προβάδισμα ανάμεσα στις μειονότητες, τις γυναίκες, τους ανθρώπους με εισόδημα άνω των 75.000 δολαρίων το χρόνο και όσους χαρακτηρίζονται από μετριοπαθείς πολιτικές πεποιθήσεις. Ο Τραμπ εμφανίζεται να είναι προηγείται ανάμεσα στους λευκούς, τους άνδρες, τους συχνά εκκλησιαζόμενους και όσους βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης.

Ένα στους πέντε πιθανούς ψηφοφόρους δηλώνει πως δεν υποστηρίζει κανέναν από τους δύο υποψηφίους για την αμερικανική προεδρία.

Παράλληλα, σύμφωνα με μια ξεχωριστή έρευνα της Ipsos, που διεξήχθη κατά το ίδιο διάστημα, οι περισσότεροι Αμερικανοί εμφανίζονται να μην ανησυχούν σχετικά με την υγεία των δύο βασικών υποψηφίων, δηλώνοντας πως το θέμα δεν “επηρεάζει” τον τρόπο που θα ψηφίσουν.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, με δείγμα 1.579 πιθανών ψηφοφόρων και έχει ποσοστό στατιστικού σφάλματος ±3%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα