Συνεχής ενημέρωση από Βουλή και Κινητοποιήσεις

Live Blogs από Βουλή και Κινητοποιήσεις

khkjΗ ψήφιση του Ασφαλιστικού-Φορολογικού νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής,ενώ την ίδια στιγμή ολόκληρη η  χώρα βρίσκεται σε απεργιακό  λόγω της συνέχισης της γενικής απεργίας.

Tο ΠΑΜΕ πραγματοποιεί νέα απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια και την Κυριακή στις 10.30 το πρωί στο Σύνταγμα.

Στις 12:00 η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης να πάρουν μέρος μαζικά σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά στην ΕΣΗΕΑ και πορεία προς τη Βουλή.Η ΑΔΕΔΥ, διοργανώνει Συλλαλητήριο-Συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 18:00,ενώ η ΓΣΕΕ είχε προαποφασίσει για την Κυριακή 8 Μαΐου -ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων- 24ωρη γενική απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο συλλαλητήριο καλούν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), οι οποίες αποφάσισαν ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή.

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), κατεβάζοντας τα ρολά στα βενζινάδικα την Κυριακή.
Λουκέτο στους δήμους

Στην απεργία συμμετέχουν και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Παράλληλα,δεμένα παραμένουν τα πλοία όλων των κατηγοριών στα λιμάνια της χώρας από την Παρασκευή στις 6.00 το πρωί έως στις 6.00 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου λόγω απεργίας που αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και ενώ είναι σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα.

Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, από την αρχή της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Τα συγκεκριμένα μέσα θα κινηθούν κανονικά 09:00-21:00.

Στο μετρό, τα πρώτα δρομολόγια ξεκινούν στις 9 το πρωί, ενώ κανονικά κινούνται ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ. Αντίθετα, συνεχίζεται η απεργία στον ΟΣΕ και τον προαστιακό. Υπενθυμίζεται ότι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, λόγω της τετραήμερη πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Συνεχής ενημέρωση από τις κινητοποιήσεις:

Δείτε LIVE εικόνα απο  Ερμού- Πλατεία Συντάγματος

 

 


Συνεχής ενημέρωση από τη Βουλή:

Με τις τοποθετήσεις όλων των πολιτικών αρχηγών κορυφώνεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση του Ασφαλιστικού – Συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα