Γαλλία:Ξύλο σε συγκέντρωση ενάντια σε εκκένωση κατάληψης μεταναστών στο Παρίσι(Βίντεο)

4558-696x418.jpg.pagespeed.ce.zn7SDkuMnU

Η αστυνομία απομάκρυνε την Τετάρτη το πρωί 277 μετανάστες που είχαν καταλάβει ένα Λύκειο στο βορειοανατολικό Παρίσι εδώ και δύο σχεδόν δύο εβδομάδες, σε μια επιχείρηση με συγκρούσεις με διαδηλωτές οι οποίοι πήγαν να υποστηρίξουν τους μετανάστες.

Το σχολείο είχε καταληφθεί τη νύχτα της 21ης προς 22 Απριλίου από 150 μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, την Υεμένη, το Σουδάν, την Ερυθραία και τη Σομαλία, οι οποίοι είχαν φθάσει από έναν πρόχειρο καταυλισμό όπου διέμεναν περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι κάτω από μια υπερυψωμένη υπέργεια γραμμή του μετρό.

Την Τετάρτη το πρωί, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει μια μικρή ομάδα που είχε σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα για να αποτρέψει την είσοδο στο σχολείο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εισήλθαν στο σχολείο από άλλη είσοδο παραβιάζοντας μια σιδερένια πόρτα και απομακρύνοντας θρανία και καρέκλες που εμπόδιζαν τη διέλευση.
«Το σχολείο είναι κενό και δεν χρησιμοποιείται για κάτι. Οι άνθρωποι αυτοί είναι καλύτερα εδώ από ό,τι στον δρόμο», δήλωσε ο Ερίκ Κοκερέλ, εκπρόσωπος του Αριστερού Κόμματος που μετέβη στο σημείο.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα