Καναδάς:Πόλη 60.000 κατοίκων εκκενώθηκε εξαιτίας πυρκαγιάς

αρχείο λήψης (4)

Μια ολόκληρη πόλη 60.000 κατοίκων, η Φορτ ΜακΜάρεϊ, εκκενώθηκε εξαιτίας πυρκαγιάς σε δασώδη έκταση η οποία έφτασε σε κατοικημένες περιοχές λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, ανακοίνωσε ο δήμος του Γουντ Μπάφαλο,όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Ολόκληρο το Φορτ ΜακΜάρεϊ τελεί τώρα υπό εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης, συμπεριλαμβανομένου του νησιού ΜακΝτόναλντ”, ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές στον λογαριασμό του δήμου στο Twitter αργά χθες το βράδυ.

Η πυρκαγιά σε δασώδη έκταση κοντά στο Φορτ ΜακΜάρεϊ, που βρίσκεται στη δυτική επαρχία της Αλμπέρτα, εντοπίστηκε αργά την Κυριακή το βράδυ και επεκτάθηκε στην πόλη χθες Τρίτη λόγω των ανέμων που έπνεαν προς τις κατοικημένες περιοχές.

Ένας αριθμός σπιτιών, επιχειρήσεων και ένα νοσοκομείο καταστράφηκαν από την πυρκαγιά, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνταν τον ηγέτη του Κόμματος του Άγριου Ρόδου (Wildrose Party) της Αλμπέρτα, τον Μπράιαν Τζιν, ο οποίος έχασε επίσης το σπίτι του από τη φωτιά.

Νωρίτερα η Αλμπέρτα είχε ζητήσει τη συμβολή του στρατού, αλλά ακόμη δεν έχουν φτάσει στρατιώτες στην περιοχή για να βοηθήσουν να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα