Παρίσι:Περιπολικό παρασύρει μοτοσυκλετιστή (Βίντεο)

Συνεχίζεται η κατάληψη της πλατείας Δημοκρατίας στο Παρίσι από εκατοντάδες διαδηλωτές, οι οποίοι συμμετέχουν στο αυθόρμητο κίνημα «Nuit Debout” (σ.σ. «Ολονυκτία»)  διαμαρτυρόμενοι -μεταξύ άλλων- για την επίμαχη μεταρρύθμιση στην εργατική νομοθεσία.

Το εν λόγω κίνημα δημιουργήθηκε στον απόηχο των συγκεντρώσεων στις οποίες είχαν καλέσει φοιτητικά και μαθητικά συνδικάτα για να ζητήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την απασχόληση που προβλέπει την ελαστικοποίηση της εργασίας ως μέσο καταπολέμησης της ανεργίας, το οποίο προωθεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ.

 

Οι διαδηλωτές είναι ως επί το πλείστον νέοι. Ορισμένοι βρίσκονται εκεί για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας. Άλλοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιδίδεται σε «παρεκτροπές όσον αφορά την ασφάλεια» στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. Άλλοι ακόμη καταγγέλλουν την «αστυνομική βία» που χρησιμοποιείται καθημερινά,όπως το τελευταίο φαινόμενο αστυνομικής αυθαιρεσίας,οπού περιπολικό χτυπάει μοτοσυκλετιστή που συμμετείχε στις διαδηλώσεις και όπως φαίνεται στο βίντεο ,το περιπολικό δεν σταμάτησε ποτέ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα