Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους του Μπουένος Άιρες κατά της πολιτικής λιτότητας(Βίντεο)

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τη Μεγάλη Παρασκευή στο Μπουένος Άιρες κατόπιν της έκκλησης των μεγαλύτερων συνδικάτων, που οργάνωσαν μια πρώτη κοινή κινητοποίηση εναντίον της πολιτικής λιτότητας που έχει θέσει σε εφαρμογή τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του ο κεντροδεξιός πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων (CGT) και τα δύο σκέλη της Κεντρικής Ένωσης Εργαζομένων της Αργεντινής (CTA), που διχάζονταν επί των ημερών του Νέστορα Κίρσνερ και κατόπιν της Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ (2003-2015), αποφάσισαν αυτή τη φορά να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να καταγγείλουν τη νεοφιλελεύθερη στροφή που κάνει, όπως καταγγέλλουν, ο νέος πρόεδρος της χώρας.

Τα συνδικάτα καταγγέλλουν το «κύμα απολύσεων» τόσο στον δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Μάκρι, την 10η Δεκεμβρίου 2015. Τα συνδικάτα υπολογίζουν ότι οι απολύσεις έχουν ήδη φθάσει τις 100.000 και θα συνεχιστούν. Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι έχει προχωρήσει στις απολύσεις 11.000 δημοσίων υπαλλήλων το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση παρέλυσε το κέντρο της πρωτεύουσας.

«Ολόκληρο το εργατικό κίνημα θα ξεσηκωθεί εναντίον των απολύσεων, των περικοπών και της φτώχειας, που βαθαίνει επί την ημερών της κυβέρνησης Μάκρι», διεμήνυσε ο Χοσέ Ριγάνε, ηγέτης μιας από τις πτέρυγες της CTA.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα