Συμφωνία εντός δύο εβδομάδων βλέπει ο Ντάισελμπλουμ

kjhiMιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ολλανδικό ραδιόφωνο BNR,ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ,εκτίμησε ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ  της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών στις επόμενες δύο εβδομάδες.

«Θα χρειαστεί λίγος παραπάνω χρόνος για το κλείσιμο της συμφωνίας επί των προληπτικών μέτρων, ωστόσο αυτός ο χρόνος θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να συζητηθούν και οι δυνατότητες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», σημείωσε ο Ολλανδός αξιωματούχος και προσέθεσε:

«Η συμφωνία με την Ελλάδα στα προληπτικά μέτρα, προφανώς οδηγεί σε νομικά προβλήματα». Η δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ έρχεται μετά την τοποθέτηση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ περί αντισυνταγματικότητας της νομοθέτησης προληπτικών μέτρων.

Ερωτηθείς για το πότε θα λάβει χώρα το επόμενο, κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα, ο κ. Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε πως «είναι πολύ νωρίς για να ορισθεί η ακριβής ημερομηνία σύγκλησης του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης» και συμπλήρωσε:

«υπάρχουν ακόμη νομικά και πολιτικά ζητήματα που απομένουν να διευθετηθούν. Δεν έχω κάποια προθεσμία, αλλά γνωρίζω ότι υπάρχει μια αίσθηση κατεπείγοντος που μοιραζόμαστε όλοι. Πρέπει επομένως να δούμε εάν το Eurogroup θα γίνει την επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο αυτήν που ακολουθεί».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα