Αυστηρό μήνυμα της Ιταλίας προς την Αυστρία

Foto Fabio Cimaglia / LaPresse.31-03-2014 Roma.Politica.Conferenza stampa al termine del Consiglio dei Ministri n°10.Nella foto Maria Elena Boschi..Photo Fabio Cimaglia / LaPresse.31-03-2014 Rome (Italy).Press conference after the Council of Ministers No. 10.In the photo Maria Elena Boschi

«H Iταλία δεν θα δεχθεί ελέγχους της Αυστρίας στο έδαφός της», δήλωσε η υπουργός αρμόδια για τις συνταγματικές αλλαγές Μαρία Έλενα Μπόσκι, σε συνέντευξή της στην ιταλική δημόσια τηλεόραση La7.

« Η Αυστρία ξέρει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε ελέγχους επί ιταλικού εδάφους, και εμείς δεν θα δεχθούμε κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι στη φάση αυτή μετρούν πολύ οι χαρακτηριστικοί τόνοι της προεκλογικής εκστρατείας. Ευχόμαστε να μην τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα αυτά», συμπλήρωσε η Μπόσκι.

Η Ιταλίδα υπουργός διαπίστωσε όμως ότι «τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα στην Αυστρία απέδειξαν πως οι πολίτες, όταν πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα σε έναν δημαγωγό και το κακέκτυπό του, επιλέγουν τον πρώτο» και άρα «οι τόνοι των ημερών αυτών δεν φέρουν αποτέλεσμα».

«Η Ιταλία δεν θα δεχθεί παραβιάσεις των διεθνών και ευρωπαϊκών συνθηκών, από την στιγμή που είμαστε φίλοι, σύμμαχοι, και ανήκουμε στην ίδια κοινότητα» υπογράμμισε, τέλος, η Μαρία Έλενα Μπόσκι, χωρίς να παραλείψει να τονίσει ότι η Αυστρία, προς το παρόν, «έχει περιορισθεί μόνο σε απειλές, αλλά δεν έχει προβεί σε ενέργειες για τις οποίες να μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις από την Ευρώπη».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα