Γεροβασίλη:To ΔΝΤ προβάλλει απαιτήσεις εκτός της συμφωνίας

GEROBASILH

Πριν από λίγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για το πακέτο μέτρο που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς,δήλωσε«Η ελληνική κυβέρνηση τηρώντας πλήρως τις δεσμεύσεις της, τόσο απέναντι στον ελληνικό λαό, όσο και απέναντι στους δανειστές, παρουσίασε ένα αξιόπιστο πακέτο μέτρων»,  .

«Η ελληνική κυβέρνηση τηρεί κατά γράμμα τα όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο και υπεγράφησαν τον Αύγουστο με τους θεσμούς», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και επισήμανε ότι το πακέτο αυτό περιλαμβάνει 1% εξοικονόμηση από τρία πεδία, αντίστοιχα: Το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό.

Παράλληλα,η κ.Γεροβασίλη είπε «Με τις προτάσεις της κυβέρνησης που έχουν τη συμφωνία των θεσμών επιτυγχάνεται η συμφωνημένη δημοσιονομική προσαρμογή»ενώ σημείωσε ότι αυτό γίνεται με τρόπο κοινωνικά δίκαιο, με όρους ανακατανομής των βαρών, από κάτω προς τα πάνω, και με μέριμνα για τις μικρότερες δυνατές κοινωνικές επιβαρύνσεις.

«Η κυβέρνηση κράτησε όλες τις κόκκινες γραμμές της», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για το πακέτο μέτρων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε στο σημείο αυτό ότι «καμία κύρια σύνταξη δεν μειώνεται», ότι «γίνεται εξορθολογισμός του ασφαλιστικού συστήματος» και ότι «το φορολογικό σύστημα αναδιαρθρώνεται ώστε να γίνει περισσότερο αναδιανεμητικό υπέρ των χαμηλότερων και των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων».

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτές καταγράφονται στην επίσημη έκθεση της Eurostat, αποδεικνύουν ότι η ελληνική οικονομία, λόγω των σκληρών προσπαθειών της κυβέρνησης, έχει καταφέρει να υπεραποδώσει και, όχι μόνο να πιάσει τους στόχους του προϋπολογισμού, αλλά να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 0,7%».

Το ΔΝΤ προβάλλει απαιτήσεις εκτός της συμφωνίας, υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Αυτή τη στάση, όπως τόνισε, τηρεί το ΔΝΤ παρά τις θετικές αυτές εξελίξεις και την προφανή διάθεση να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση.

«Οι απαιτήσεις αυτές υπονομεύουν τις προσπάθειες που καταβάλλει τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί», ανέφερε επίσης η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι η εμμονή του ΔΝΤ επιβεβαιώνεται από την άρνηση του να κάνει αποδεκτή την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για θεσμοθέτηση ενός μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα