Παπαδημούλης:Το σενάριο των πρόωρων εκλογών βοηθά όσους θέλουν αστάθεια στην Ελλάδα

article15134.w_l

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του  στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel,δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μπαίνουν σε μια κρίσιμη φάση,  εκφράζοντας πάντως την εκτίμηση ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Ερωτηθείς εάν θα βρεθεί λύση, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι ελπίζει «σε μία πιο κριτική στάση του Βερολίνου απέναντι στο ΔΝΤ». «Δεν ήταν πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά κάποιοι από τους Ευρωπαίους εταίρους μας επέμεναν. Ονειρεύομαι και ανυπομονώ για την ημέρα όπου η Ε.Ε. θα μπορεί να λύνει από μόνη της τα προβλήματά της, χωρίς να χρειάζεται εξωτερική βοήθεια», επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «μπορεί να επιβιώσει πολιτικά λαμβάνοντας πρόσθετα μέτρα», ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει ότι «το σενάριο των πρόωρων εκλογών βοηθά όσους θέλουν αστάθεια στην Ελλάδα».

«Η πλειονότητα των ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες αντιλαμβάνονται ότι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, δεν θα προκαλέσουν αστάθεια μόνο στην χώρα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Και στην παρούσα φάση, η Ε.Ε. έχει ήδη πολλά σημαντικά προβλήματα να λύσει, όπως είναι το προσφυγικό, η αναιμική ανάπτυξη, η τρομοκρατία, το επίμαχο δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία».«Μόνο ένας ανόητος ή εμπρηστής θα έπαιζε με τη φωτιά στην παρούσα φάση», καταλήγει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα