Κυβερνητικές πηγές:ΔΝΤ και Σόιμπλε υπεύθυνοι για την αναβολή του Eurogroup

αρχείο λήψης

Tο ΔΝΤ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «δείχνουν» κυβερνητικές πηγές ως υπευθύνους για την αναβολή τουEurogroup, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η ελληνική πρόταση για τη δημιουργία μηχανισμού εξισορρόπησης αντί για τη θέσπιση προληπτικών μέτρων είναι αξιόπιστη και αντικατοπτρίζει τη βεβαιότητα της ελληνικής πλευράς, ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους».

«Εδώ και τρεις μήνες το ΔΝΤ έχει υιοθετήσει τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας, τακτική που επιβεβαιώθηκε και από τις διαρροές των Wikileaks», σημειώνουν συγκεκριμένα κυβερνητικοί παράγοντες, υπογραμμίζοντας επίσης την επιμονή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην παραμονή του Ταμείου στο πρόγραμμα για λόγους εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία μηχανισμού εξισορρόπησης, αντί για τη θέσπιση προληπτικών μέτρων, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η άρνηση του ΔΝΤ να αποδεχθεί την πρόταση αυτή, φανερώνει ότι μέριμνα του Ταμείου δεν είναι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων από την Ελλάδα, αλλά η εφαρμογή ενός άλλου προγράμματος, ενός προγράμματος διαφορετικού, από αυτό που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, εμπλουτισμένο μάλιστα, με πρόσθετα μέτρα κατά τα 2/3. Η εικόνα που μετεφέρουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές είναι πως οι υπόλοιποι θεσμοί συμφωνούν με τις ελληνικές θέσεις.

Σχολιάζοντας τέλος τη σταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι πηγές του Μαξίμου ανέφεραν ότι η Ν.Δ. ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις του ΔΝΤ και ότι συνεχίζει να «πατάει σε δύο βάρκες» για λόγους επικοινωνιακής διαχείρισης, καθώς τη μια στιγμή φωνάζει ότι η κυβέρνηση «τα έδωσε όλα» και την άλλη ότι η κυβέρνηση «μας πάει στα βράχια»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα