Το ISIS πίσω από την επίθεση στο Μπαγκλαντές

Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη αιματηρή επίθεση τζιχαντιστών σε καφέ της Ντάκα, στο Μπαγκλαντές, κατά την οποία σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους ξένοι υπήκοοι.
Προηγήθηκε 12ωρη ομηρία, η οποία τερματίστηκε μετά από επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.
Πρόκειται για μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στην ιστορία του Μπαγκλαντές που σηματοδοτεί την κλιμάκωση των επιθέσεων από τους ισλαμιστές, οι οποίοι το τελευταίο 18μηνο έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από δολοφονικές επιθέσεις κατά ακαδημαϊκών και φιλελεύθερων ακτιβιστών, που ζούσαν στο Μπαγκλαντές, όπου οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία.
Οι ένοπλοι επιτέθηκαν στο καφέ, όπου συχνάζουν διπλωμάτες, χθες το βράδυ, ενώ φέρονται διέταξαν όλους τους υπηκόους της χώρας να σηκωθούν πριν αρχίσουν να πυροβολούν τους ξένους.
Η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές Σέιχ Χασίνα δήλωσε ότι η χώρα της θα αναλάβει δράση για να αντιμετωπίσει την απειλή της τρομοκρατίας, τονίζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής της για την εξασφάλιση της ελευθερίας στη χώρα.
Παράλληλα, κήρυξε διήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης.
Οι νεκροί
Επτά από τα θύματα της επίθεσης κατάγονταν από την Ιαπωνία, ένα από τις ΗΠΑ, ενώ νεκροί έπεσαν και εννέα Ιταλοί.
Δύο από τα θύματα φέρονται να ήταν επιχειρηματίες από τη βορειανατολική Ιταλία που είχαν πάει στο Μπαγκλαντές για υπογραφή εμπορικών συμφωνιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο εκ των νεκρών είναι αστυνομικοί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα