Σταθάκης:Μέχρι τις 22 Απριλίου το κλείσιμο της αξιολόγησης

images

Περί τις 22 Απριλίου θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον Γιώργο Σταθάκη, η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ενώ σε ό,τι αφορά στο χρέος, το χαρακτήρισε βιώσιμο ως το 2022.

Ο υπουργός Οικονομίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ «Restoring Confidence and Navigation for new trade, investment and startups», το οποίο διοργανώνεται από τον Economist, στο Βερολίνο, εξέφρασε, παράλληλα, τη βεβαιότητα ότι τόσο η συνταξιοδοτική, όσο και η φορολογική μεταρρύθμιση θα «περάσουν» από την ελληνική Βουλή δίχως σημαντικά προβλήματα.

Όσον αφορά την κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι το επιχειρηματικό κλίμα βελτιώνεται «μέρα με τη μέρα», ενώ εκτίμησε ότι το β’ εξάμηνο του 2016, το ΑΕΠ θα επανέλθει σε περίοδο αύξησης. «Βλέπουμε μία ισχυρή κυκλική ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία» σημείωσε, ενδεικτικά.

«Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο έως το 2022» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να υπάρξουν νέες συζητήσεις για τα ομόλογα, τα οποία ωριμάζουν μετά το 2022».

Όσον αφορά το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, χαρακτήρισε «μη ρεαλιστικό» τον στόχο των 50 δισ. ευρώ. «Αυτή τη στιγμή στοχεύουμε σε έσοδα 15 δισ. ευρώ, ίσως και λίγο λιγότερα» έσπευσε να διευκρινίσει. Αιτιολογώντας τα «φτωχά» έσοδα, ο κ. Σταθάκης παρέπεμψε στο πολιτικό κλίμα και τη γραφειοκρατία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα