Ιράκ:Απελευθέρωση για 1.500 κρατούμενους του Ισλαμικού Κράτους

590_faa00608722655f3648d83728a976570

Οι ιρακινές δυνάμεις απελευθέρωσαν μεγάλο αριθμό φυλακισμένων από υπόγεια φυλακή υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την ανακατάληψη πόλης στο δυτικό Ιράκ που συνεχίζουν να κατέχουν οι τζιχαντιστές.

Οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν τμήμα της Χιτ, ενός από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα της επαρχίας Αλ Άνμπαρ, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της πόλης παραμένει υπό τον έλεγχο του ΙΚ.

«Κατά τη διάρκεια της προέλασής τους για να απελευθερώσουν και να εκκαθαρίσουν την πόλη Χιτ από την οργάνωση, οι δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν μια μεγάλη φυλακή», δήλωσε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Φάντελ Αλ Νιμράουι. «Η φυλακή ήταν υπόγεια» και σε αυτήν κρατούνταν 1.500 άνθρωποι, οι οποίοι απελευθερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας», είπε.

Ο Μαλάλα Αλ Ομπέιντι, τοπικός αξιωματούχος στην Αλ Άνμπαρ, υπολόγισε επίσης τον αριθμό των φυλακισμένων σε περίπου 1.500 και πρόσθεσε ότι επρόκειτο κυρίως για πολίτες.

Το Ι.Κ. είχε καταλάβει μεγάλα τμήματα της ιρακινής επικράτειας βόρεια και δυτικά της Βαγδάτης το 2014, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποσπάσει αρκετά εδάφη από τους τζιχαντιστές έκτοτε.

Η πρωτεύουσα της επαρχίας, Ραμάντι, ανακαταλήφθηκε από τους τζιχαντιστές τον Δεκέμβριο. Η Χιτ και η Φαλούτζα είναι τα δύο σημαντικότερα αστικά κέντρα της επαρχίας αλ Άνμπαρ που βρίσκονται ακόμη στα χέρια του ΙΚ.

Οι ιρακινές δυνάμεις άρχισαν στα μέσα Μαρτίου μια ευρείας έκτασης επιχείρηση για την ανακατάληψη της Χιτ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα