Εστιατόριο στην Κίνα χρεώνει τον καθαρό αέρα

Photo taken Dec. 9, 2015, shows haze in a park in Beijing amid serious air pollution with a red alert, the highest of four danger levels, issued. It was reported that smog has spread to neighboring areas, affecting more than 300 million people. (Kyodo) ==Kyodo

Τον καθαρό αέρα αποφάσισε να χρεώνει εστιατόριο στην πόλη Ζανγκιάγκανγκ στην ανατολική Κίνα, μετακυλίοντας στους πελάτες του το κόστος του καθαρισμού της ατμόσφαιρας, καθώς το νέφος και η αιθαλομίχλη καλύπτουν πολύ συχνά την επαρχία Τσιανγκσού.

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου εγκατέστησαν σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα στο κατάστημά τους και αποφάσισαν να καλύψουν το κόστος ζητώντας από τους πελάτες να καταβάλλουν επιπλέον 0,15 δολάρια για κάθε τους γεύμα.

Αν και τα χρήματα που καλούνται να πληρώσουν οι θαμώνες του εστιατορίου δεν είναι πολλά, αρκετοί από αυτούς προχώρησαν σε καταγγελίες κάνοντας λόγο για παράνομη και παράξενη πρακτική.

Μάλιστα, αξιωματούχος της πόλης ανέφερε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι ο καθαρός αέρας δεν μπορεί να πουληθεί ως εμπόρευμα, εξηγώντας ότι οι πελάτες του καταστήματος δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα αναπνέουν ή όχι φιλτραρισμένο αέρα.

Πηγή:Τα Νεα

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα