Καταδικάζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο τα κόμματα της συγκυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης, καταδικάζοντας τις σημερινές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο:

Όλγα Γεροβασίλη: Επίθεση ενάντια στην Ευρώπη της Δημοκρατίας

Επίθεση ενάντια στην Ευρώπη της Δημοκρατίας και της ανεκτικότητας χαρακτήρισε τα τρομοκρατικά χτυπήματα η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Αυτή η Ευρώπη δεν πρέπει να ηττηθεί από τον φανατισμό, το θρησκευτικό μίσος και τον ρατσισμό. Οι δυνάμεις της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού θα νικήσουν το φόβο» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή αλλά και με νηφαλιότητα τα γεγονότα και κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια στη χώρα», πρόσθεσε.

ΑσθενοφόραAP Photo

ΑΝ.ΕΛΛ.: «Ύπουλη απειλή» η τρομοκρατία

«Μαύρη Τρίτη σήμερα για τις Βρυξέλλες -πόλη σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης- αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, από τα αποτρόπαια τρομοκρατικά χτυπήματα στο αεροδρόμιο και το μετρό της βελγικής πρωτεύουσας που σκόρπισαν το θάνατο, τον τρόμο και τον πανικό», δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η Μανταλένα Παπαδοπούλου πρόσθεσε ότι «δυστυχώς η τρομοκρατία είναι μια ύπουλη απειλή για τις δημοκρατικές και ανοιχτές κοινωνίες του δυτικού κόσμου, με απρόβλεπτες παρενέργειες».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε συγκλονισμένοι από τη νέα τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Ευρώπης. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την ολόψυχη συμπαράστασή μας στον βελγικό λαό που δοκιμάζεται σε αυτές τις πραγματικά δύσκολες στιγμές» καταλήγει στη δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ.

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην επικρατήσει ο ρατσισμός

«Το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην πόλη των Βρυξελλών αποτελεί επίθεση στις αξίες της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού, αξίες θεμελιώδεις για την ιδέα της Ευρώπης. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο λαό του Βελγίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τούτες τις δύσκολες ώρες για ολόκληρη την Ευρώπη, η κινητοποίηση όλων των προοδευτικών δυνάμεων προκειμένου να μην επικρατήσει ο φόβος, το μίσος και ο ρατσισμός, καθίσταται επιτακτική. Η τρομοκρατία και ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός μπορούν και πρέπει να ηττηθούν με την ενεργοποίηση ενός διεθνούς κινήματος για την ειρήνη και τη δημοκρατία», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

AP Photo/Michel Euler

Ν.Δ.: Χτύπημα σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς και στην Ελλάδα

Τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τον φίλο βελγικό λαό, που σήμερα πενθεί, εξέφρασε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως «πενθούμε και εμείς μαζί τους».

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε πως «οι στυγνές δολοφονικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες είναι χτύπημα σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς και στην Ελλάδα» και υπογραμμίζουν με τραγικό τρόπο τις μεγάλες απειλές και προκλήσεις μιας δύσκολης εποχής.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η πάταξη της τρομοκρατίας και των τρομοκρατών είναι ζωτική ανάγκη και προτεραιότητα όλων των ευρωπαϊκών κρατών και όπως λέει «οφείλουμε, με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, να κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε -και στην πατρίδα μας- τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπη, την ασφάλεια και την ελευθερία».

Συλλυπητήριο… tweet από τη Φώφη Γεννηματά

Με ανάρτησή της στο twitter η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον βελγικό λαό και θλίψη για τις ζωές που χάθηκαν.

Ποτάμι: Έχουμε επιλέξει τον πολιτισμό από τη βαρβαρότητα

Στην ανακοίνωση του Ποταμιού τονίζεται ότι η θλίψη και η οργή της Ευρώπης πρέπει να μετατραπούν σε στοχευμένη δράση εναντίον όλων των πυρήνων που γεννούν τρόμο.

«Σ’ αυτό τον παράλογο πόλεμο εμείς θα παραμείνουμε ενωμένοι με τους Ισπανούς, τους Γάλλους, τώρα με τους Βέλγους, με όλους εκείνους που είναι πιθανά θύματα ενός ημιπαράφρονα φανατικού επειδή γεννήθηκαν ή ζουν ή επισκέπτονται περιοχές και χώρες όπου “κατοικεί ο διάβολος”», σημειώνεται επίσης.

«Ο φόβος των κληρονόμων του Διαφωτισμού πρέπει να μετατραπεί σε Ορθό Λόγο που θα αποδώσει συγκεκριμένα και αποτελεσματικά ευθύνες. Και θα πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά σε φωνές μίσους που ευνοούν χυδαία ένστικτα σαν αυτά των μακελάρηδων. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη νίκη τους. Και δεν πρέπει να τους την χαρίσουμε. Διότι έχουμε επιλέξει τον πολιτισμό από τη βαρβαρότητα».

Σοκ από το τρομοκρατικό χτύπημαDavid Crunelle via AP

ΚΚΕ: Τέτοιες επιθέσεις ενισχύουν την ξενοφοβία

Την αλληλεγγύη του στον βελγικό λαό και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζει και το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι τέτοιες επιθέσεις αξιοποιούνται για την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, την ενίσχυση των μέτρων καταστολής, της ξενοφοβίας και τον εκφοβισμό του λαού» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:

«Ο ελληνικός λαός, όλοι οι λαοί, πρέπει να εμποδίσουν τέτοιες εξελίξεις στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και να επαγρυπνούν, ιδιαίτερα από τη στιγμή που στην ευρύτερη περιοχή της αν. Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής “μυρίζει μπαρούτι”, ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη και οι ανταγωνισμοί ισχυρών καπιταλιστικών χωρών οξύνονται επικίνδυνα».

Ένωση Κεντρώων: Σατανικοί άνθρωποι οι τρομοκράτες

Αναφερόμενος στις αιματηρές επιθέσεις στο Βέλγιο, ο Βασίλης Λεβέντης τις απέδωσε σε αντίποινα για την προχθεσινή σύλληψη του φερόμενου ως τρομοκράτη στις Βρυξέλλες.

Είπε, επίσης, ότι τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απρόβλεπτες και ασύμμετρες επιθέσεις και χαρακτήρισε τους τρομοκράτες «σατανικούς ανθρώπους», που «έχουν απλωθεί στην Ευρώπη όπως η σκόνη της άμμου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα