Ντομπρόβσκις:«Θα θέλαμε να αποφύγουμε την επανάληψη του περσινού καλοκαιριού»

sdffvhkΟ αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για τυχόν «πισωγυρίσματα» στο τρέχον πρόγραμμα βοήθειας. «Θα θέλαμε να αποφύγουμε την επανάληψη μιας κατάστασης παρόμοιας με εκείνη του περσινού καλοκαιριού», προειδοποιεί, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.  

Όπως εκτιμά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του προς εφημερίδες του γερμανικού δημοσιογραφικού ομίλου Funke, «στην παρούσα φάση η Ελλάδα έχει επαρκή χρηματικά αποθέματα. Εντούτοις είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί άμεσα η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος βοήθειας προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου».

Ως «αγκάθια» ο λετονός πολιτικός αναφέρει την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, τις συμφωνηθείσες ιδιωτικοποιήσεις και τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος. Πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, όπως εκτιμά. Επίσης δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη ο εκσυγχρονισμός της διοίκησης και ειδικότερα της φορολογικής διοίκησης, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει ακόμη δύσκολες αποφάσεις».

Παράλληλα, ανοιχτό φαίνεται να αφήνει η Κομισιόν το ενδεχόμενο χαλάρωσης του συμφώνου σταθερότητας στην περίπτωση της Ελλάδας λόγω της έκτακτης αντιμετώπισης του Προσφυγικού ζητήματος, όπως προκύπτει από την απάντηση του Πιέρ Μοσκοβισί σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα