ΚΚΕ:Η συμφωνία καταπατά βάναυσα τα δικαιώματα των προσφύγων

αρχείο λήψης (4)

Σφοδρές επικρίσεις κατά της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χθεσινή συμφωνία με την Τουρκία ασκεί το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα, «η Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας επικύρωσε το άθλιο παζάρι της λυκοσυμμαχίας που λέγεται Ε.Ε. με την άρχουσα τάξη της Τουρκίας».

Η συμφωνία, σύμφωνα με το ΚΚΕ, «δεν λύνει το πρόβλημα των εγκλωβισμένων στην Ελλάδα, ούτε πρόκειται να σταματήσει τα προσφυγικά-μεταναστευτικά κύματα», αλλά «επιδεινώνει τις συνθήκες εγκλωβισμού και καταστολής για ακόμη περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες» και καταπατά βάναυσα τα δικαιώματα των προσφύγων.

«Για άλλη μια φορά, ο Έλληνας πρωθυπουργός προσπάθησε να παρουσιάσει το μαύρο-άσπρο», προσθέτει ο ΚΚΕ, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι «για ακόμη μια φορά προκλητικός στις θριαμβολογίες του, με αναφορές στο σεβασμό, δήθεν, του διεθνούς δικαίου, προσπαθεί να αποκρύψει ότι έβαλε την υπογραφή του σε μια ακόμη συμφωνία-ταφόπλακα για τα δικαιώματα των προσφύγων, που επιτείνει τον εγκλωβισμό τους στην Ελλάδα».
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα