Π.Λαφαζάνης:Ο Τσίπρας συνυπέγραψε μια επονείδιστη συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία

αρχείο λήψης (2)«Ο Αλ. Τσίπρας συνυπέγραψε μια επονείδιστη συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, η οποία κάνει κουρελόχαρτο το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση της Γενεύης, βαπτίζει την απολυταρχική Τουρκία των διώξεων σε “ασφαλή χώρα” και ακόμα χειρότερο βοηθάει την ξενοφοβική ΕΕ να ξεφορτωθεί το προσφυγικό ζήτημα και από ευρωπαϊκό και διεθνές θέμα να το μετατρέψει σε ελληνοτουρκική υπόθεση, με την Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα» ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου στην ‘Εδεσσα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Ο Αλ. Τσίπρας, δίπλα στο οικονομικο-κοινωνικό μνημόνιο, συνομολόγησε τώρα, για χάρη της Μέρκελ και του Ολάντ και ένα προσφυγικό μνημόνιο, που θα γεμίσει μια κατεστραμμένη και εξαθλιωμένη Ελλάδα, με τόπους προσφυγικών μαρτυρίων και με πολλές Ειδομένες.

Ο Αλ. Τσίπρας και μαζί του όλοι οι αρχηγοί του μνημονιακού μπλοκ, φέρει εγκληματικές ευθύνες γιατί, αντί να αντισταθεί και να απειλήσει με veto, αποδέχθηκε στη Σύνοδο να μείνουν κλειστά τα σύνορα της Ελλάδας με FYROM, Αλβανία και Βουλγαρία, πράγμα που απομονώνει την Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη και τη μετατρέπει, ακόμα περισσότερο, σε μεγάλο στρατόπεδο προσφύγων.

Ο Αλ. Τσίπρας από απρόβλεπτος παίκτης στην Ευρώπη έχει εξελιχθεί σε παρατρεχάμενο των ευρωσοσιαλιστών, σε πολιτικό κανίς του γερμανογαλλικού άξονα και το καλό ”παιδί” στην αυλή της Μέρκελ και του Ολάντ.

Η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, που μπορεί να μείνει στα χαρτιά εξαιτίας των σύνθετων λειτουργιών της, ιδίως όσον αφορά τη μετεγκατάσταση και αυτού του περιορισμένου αριθμού προσφύγων στην Ευρώπη και η οποία εξαρτάται από την καλή πίστη της Τουρκίας, μπορεί στο τέλος να εξελιχθεί σε επικίνδυνο πεδίο σκληρής ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης και κρίσης».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε: «Αν η κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε γη και ύδωρ σε Μέρκελ και Ολάντ στο προσφυγικό, ελπίζοντας σε έναν περιορισμό του μνημονιακού σφαγιασμού των συντάξεων, μετριασμό της φορολογικής επιδρομής και σε μικρότερη πίεση για εκχώρηση των κόκκινων δανείων στα ξένα funds, λογάριασε χωρίς το ξενοδόχου του… ΔΝΤ.

Αυτή η μακάβρια συναλλαγή, στην οποία, φαίνεται ότι επένδυσε η κυβέρνηση, βρίσκεται στον αέρα και ο βασιλιάς αποδεικνύεται γυμνός.

Φόροι, νέοι φόροι, περισσότεροι φόροι έρχονται σε βάρος των λαϊκών και μικρομεσαίων στρωμάτων, την ώρα που τα βουνά από τα χρέη νοικοκυριών, μικρών επιχειρήσεων, επαγγελματιών και αγροτών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες εκτινάσσονται σε όλο και μεγαλύτερα ύψη.

Την ίδια ώρα, κουαρτέρο και κυβέρνηση συνομολογούν την εξόντωση των συνταξιούχων και την εξαέρωση των συντάξεων, προσομοιάζοντας την Ελλάδα με βουλγαρικό τοπίο».

Καταλήγοντας, ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι: ”Η Ελλάδα όσο ποτέ χρειάζεται τώρα μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή που θα ακυρώσει τη λιτότητα και τα μνημόνια και θα βάλει τη χώρα σε τροχιά εθνικής ανεξαρτησίας και δημοκρατικής λαϊκής συμμετοχής.

Στο πλαίσιο αυτής της ριζοσπαστικής αντιμνημονιακής πορείας, ο τόπος χρειάζεται διαγραφή του δημόσιου χρέους, σεισάχθεια και γενναίες ρυθμίσεις για το ιδιωτικό χρέος, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, εθνικοποίηση και ανασυγκρότηση των τραπεζών και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, δίκαιο φορολογικό σύστημα με κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αφορολόγητο 12.000 για όλα τα φυσικά πρόσωπα και αποκατάσταση των εργασιακών κατακτήσεων ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ένα τέτοιο ριζοσπαστικό πρόγραμμα απαιτεί την έξοδο από την Ευρωζώνη και την σύγκρουση με μια Γερμανική ΕΕ, η οποία αντιδραστικοποιείται και γίνεται όλο και πιο ολοκληρωτική.

Η έξοδος της χώρα από την Ε/ζ και η διαμόρφωση μιας εθνικής νομισματικής πολιτικής θα βάλει τις βάσεις για ένα μεγάλο πρόγραμμα δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, πρώτα απ’ όλα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα θέσει την οικονομία πολύ γρήγορα σε ραγδαία ανάπτυξη και σε ταχεία αναζωογόνηση τις παραγωγικής της βάσης σε όλους τους τομείς, από τη πρωτογενή και βιομηχανική παραγωγή έως τους τομείς των νέων τεχνολογιών, πράγμα που θα δώσει τη δυνατότητα να στηριχθούν και να ενισχυθούν μισθοί, συντάξεις και τα λαϊκά εισοδήματα, μαζί με τους τομείς της δημόσιας παιδείας και της δημόσιας υγείας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα