Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης-5 νεκροί(Βίντεο+Φωτογραφίες)

Νέα τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, αυτή τη φορά σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδρομους της πόλης τον Istiklal.

Η έκρηξη οφείλεται σε επίθεση καμικάζι από την οποία σκοτώθηκαν ο δράστης κι άλλο ένα πρόσωπο, μετέδωσαν ειδησεογραφικά τηλεοπτικά δίκτυα. Άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη, εκ των οποίων ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μπροστά από εμπορικό κέντρο αλλά και παράρτημα του ελληνικού προξενείου. Σύμφωνα με τις πληροφρίες που μεταδίδονται, η βόμβα εξερράγη πριν ο καμικάζι φτάσει στον στόχο του, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Εκτιμάται ότι στόχος του ήταν να προκαλέσει πολύ περισσότερα θύματα!

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Ρόιτερς πως βλέπει ελικόπτερα της αστυνομίας να πετούν πάνω από την περιοχή, ενώ εικόνες στην τηλεόραση δείχνουν ανθρώπους να απομακρύνονται τρέχοντας. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό και βρισκόμαστε στο πλευρό του»

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Στεκόμαστε απέναντι σε τέτοιες ενέργειες που σκορπούν το θάνατο και εντείνουν το κλίμα φόβου στην περιοχή. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό και βρισκόμαστε στο πλευρό του».

 

To Yπ. Εξωτερικών για τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη 

«Σύσσωμος ο ελληνικός λαός και η ελληνική Κυβέρνηση εκφράζουν αποτροπιασμό για την νέα τρομοκρατική επίθεση που έγινε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό αθώων πολιτών», τονίζει το ελληνικό υπ. Εξ. σε ανακοίνωσή του.

Όπως προσθέτει:

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία από όπου και αν προέρχεται.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό καθώς και τα βαθειά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής Κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων».

 

Το PKK “βλέπουν” πίσω από την επίθεση οι Τούρκοι

Τα αρχικά ευρήματα στο χώρο της σημερινής βομβιστικής επίθεσης σε πολυσύχναστη εμπορική περιοχή της Κωνσταντινούπολης, δείχνουν ότι η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε από το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) ή κάποια οργάνωση η οποία σχετίζεται με αυτό, δηλώνει υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι: «η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα».

Οι δηλώσεις Τσαβούσολγου έγιναν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, με τον Ιρανό ΥΠΕΞ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Ο Τζαβάντ Ζαρίφ καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή, δείχνει το άγριο πρόσωπο της τρομοκρατίας».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαιώνει την πληροφορία για τον τραυματισμό Ισραηλινών πολιτών, από τη σημερινή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Η τουρκική αστυνομία απέτρεψε τον βομβιστή να πραγματοποιήσει την επίθεση κατά του αρχικού στόχου, σε πιο πολυσύχναστη περιοχή της Κωνσταντινούπολης, ενώ εκείνος πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό από το φόβο του, δηλώνει υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή.

Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) θέλει με δυναμικό τρόπο να οργανώσει αιματηρές επιθέσεις στη διάρκεια του ανοιξιάτικου φεστιβάλ “Newroz.”

Οι ίδιοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν ή σκότωσαν τρεις μαχητές του PKK που ήρθαν από τη Συρία στην Τουρκία, για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη σύλληψη κι άλλων Κούρδων μαχητών που επιδιώκουν να περάσουν στην Τουρκία από τη Συρία.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και είκοσι τραυματίσθηκαν από τη βομβιστική επίθεση σε μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη, Βασίπ Σαχίν.

Από τους 20 τραυματίες, οι τρεις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση δήλωσε ο κυβερνήτης, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, μεταξύ των τραυματιών είναι και τρεις Ισραηλινοί πολίτες.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, δεν έγιναν επιθέσεις σε άλλες περιοχές της πόλης, παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν, ενώ η έρευνα στην περιοχή της βομβιστικής επίθεσης, συνεχίζεται.

Οι δηλώσεις του Σαχίν στους δημοσιογράφους, μεταδόθηκαν ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης


Δείτε τα βίντεο:

 

 

 

 

Βίντεο απο τη στιγμή της έκρηξης

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα