Πιτέλα:Η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένη με τις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε

GianniPittella-689x400Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στη Κύπρο, την ερχόμενη βδομάδα, ο Πρόεδρος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα τόνισε πως η λύση του Κυπριακού «θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένη με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Πιτέλα θεωρεί την εν εξελίξει διαδικασία των συνομιλιών «ως πραγματική ευκαιρία για συνολική λύση του προβλήματος».

Ο κ. Πιτέλα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου και τον Υπουργό των Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

Θα έχει επίσης ξεχωριστές συναντήσεις με τους Προέδρους της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο και του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, εκπροσώπους των δύο κομμάτων που ανήκουν στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών-παρουσία των Ευρωβουλευτών Δημήτρη Παπαδάκη και Κώστα Μαυρίδη.

Από τουρκοκυπριακής πλευράς, ο κ. Πιτέλα θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί  και με τον πρόεδρο του ρεπουμπλικανικού τουρκικού κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του θα μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνει το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Λευκωσία (Τρίτη 22/3 ώρα 19.00, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Αγλατζιά) με θέμα ΕΕ : εσωτερικές κ εξωτερικές προκλήσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα