Νταβούτογλου:Το κοινοβούλιο θα πρέπει να άρει την ασυλία των βουλευτών όλων των κομμάτων

davoutoglou1413984565Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου πρότεινε σήμερα, 17 Μαρτίου στο κοινοβούλιο να άρει την ασυλία όλων των βουλευτών στους οποίους αφορούν οι 506 αιτήσεις άρσης ασυλίας που εκκρεμούν και να εξετάσει συλλογικά τις υποθέσεις αυτές.

Το κοινοβούλιο πρέπει να εξετάσει τις υποθέσεις σε μια συνεδρίαση ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις στη νομοθεσία που απαιτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να καταργηθεί η υποχρέωση για θεωρήσεις εισόδου στις σχέσεις με την ΕΕ, δήλωσε ο Νταβούτογλου σε ομάδα επιχειρηματιών. Τα σχόλιά του μεταδόθηκαν ζωντανά.

Οι βουλευτές αναμένεται να αποφασίσουν για την άρση της ασυλίας μελών του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας που έχει κουρδικές ρίζες, αναφορικά με σχόλια που έκαναν για τις επιχειρήσεις ασφαλείας στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.

Ο Νταβούτογλου δήλωσε επίσης ότι μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στην Άγκυρα, καθώς και στην Κωνσταντινούπολη και σε όλη τη χώρα, μετά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε την Κυριακή στην πρωτεύουσα και είχε αποτέλεσμα το θάνατο 37 ανθρώπων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα