Την Αντζελίνα Τζολί συναντά ο Αλ.Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου(Βίντεο+Φωτογραφίες)

Με την πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.αρχείο λήψης (1)
«Βρίσκομαι εδώ ώστε να ενισχύσω τις προσπάθειες της Ύπατης Αρμοστείας και της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να επισπευσθεί η επείγουσα αντιμετώπιση της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κατάστασης» τονίζει σε δελτίο Τύπου για την επίσκεψή της στην Ελλάδα η πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ.
«Αναμένω με ενδιαφέρον να συναντήσω τις αρχές, τους εταίρους και τους εθελοντές που εργάζονται στο πεδίο προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες και να διασφαλιστεί η προστασία των ευάλωτων ανθρώπων» σημειώνει.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η ειδική απεσταλμένη θα επαναλάβει τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας προς την Ελλάδα όσον αφορά την προσπάθεια να ενισχυθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ασύλου, να γίνονται σεβαστά τα θεμελιώδη διεθνή πρότυπα προστασίας και προσφυγικού δικαίου και να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της ΕΕ σχετικά με τη μετεγκατάσταση.

Επίσης, όπως σημειώνεται, η κ. Τζολί «θα εκφράσει την εκτίμησή της για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει η Ελλάδα στους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο οι οποίοι έχουν φθάσει στις ακτές των νησιών της έπειτα από επικίνδυνα, δύσκολα, και ορισμένες φορές, μοιραία ταξίδια».
Η Αντζελίνα Τζολί έφθασε σήμερα στην Αθήνα και νωρίτερα επισκέφθηκε χώρους φιλοξενίας των προσφύγων.

111 1111

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την επίσκεψή της διάσημης ηθοποιού στην χώρα μας και τόνισε πως η παρουσία της είναι εξέχουσας σημασίας, δεδόμένης της παρούσας προσφυγικής κρίσης.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε στην Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζει η χώρα μας, λόγω των μονομερών ενεργειών στις οποίες έχουν προβεί κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στο προσφυγικό ζήτημα.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα