Αναστασιάδης:Συναίνεση μόνο αν η Άγκυρα συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις της

bd385c81653c92855b6dd107a62020c4_XLΤην άρνηση της Λευκωσίας να συναινέσει στο άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας επανέλαβε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μετά από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ,όπως μεταδίδει η naftemporiki.gr.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει σκοπό να συναινέσει στο άνοιγμα κανενός κεφαλαίου, αν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όπως περιγράφονται στο διαπραγματευτικό πλαίσιο», σημείωσε.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι είναι απαράδεκτο να μεταφέρεται το βάρος της ευθύνης για την προσφυγική κρίση στην Κύπρο.

 

Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν για τα ευρωτουρκικά, αφού η Άγκυρα ζητεί ανταλλάγματα, προκειμένου να συνεργαστεί για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών, με κυριότερο το άνοιγμα πέντε ενταξιακών κεφαλαίων, τα οποία έχει μπλοκάρει η Κύπρος.

Η επίσκεψη του κ. Τουσκ στην κυπριακή πρωτεύουσα πραγματοποιείται δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στην οποία θα ληθούν οι τελικές αποφάσεις για το σχέδιο δράσης Ε.Ε. – Τουρκίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα