ΥΠΕΣ Γαλλίας:Θα πρέπει όλοι να είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τη λίστα ονομάτων του ISIS

BBGREBSGBEGΟ υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ εκτιμά ότι θα πρέπει όλοι να είναι «πολύ επιφυλακτικοί» απέναντι στα αρχεία που αποκαλύπτουν τα ονόματα των μελών του Ισλαμικού Κράτους, επισημαίνοντας ότι δεν έχει αποδειχθεί η αυθεντικότητά τους.

«Ενδιαφερόμαστε πάρα πολύ για πληροφορίες που θα μπορούσαν να μας επιτρέψουν να (…) εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες, όμως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώσπου να επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες», είπε οΚαζνέβ στους δημοσιογράφους.

«Αν συνέβαινε αυτό» με τα έγγραφα που διέρρευσαν «θα σας μιλούσα με λιγότερες επιφυλάξεις», πρόσθεσε.

Η γερμανική αστυνομία (BKA) έκρινε ότι οι λίστες με τα ονόματα των Γερμανών τζιχαντιστών είναι «πιθανότατα αυθεντικές». Άλλοι ειδικοί ωστόσο αμφισβητούν την αυθεντικότητά τους, επισημαίνοντας ότι περιέχουν πολλά γραμματικά λάθη και περίεργες διατυπώσεις.

«Θα δούμε πιο καθαρά το θέμα» αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες των ευρωπαϊκών υπηρεσιών πληροφοριών, πρόσθεσε ο Καζνέβ. «Αφότου ανέλαβα»υπουργός Εσωτερικών, «έχω συχνά πρόσβαση σε πληροφορίες που μοιάζουν ενδιαφέρουσες» αλλά τελικά αποδεικνύονται πλαστές, συνέχισε.

Ο Γάλλος υπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με την σύμβουλο εσωτερικής ασφάλειας του προέδρουΜπαράκ Ομπάμα, την Λάιζα Μονάκο και τον υπουργό Εσωτερικής ΑσφάλειαςΤζε Τζόνσον. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη και θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία της αστυνομίας της πόλης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα