Ιταλία:Στο 11,9% ο μέσος όρος της ανεργίας το 2015

ιταλια_οικονομικη_κρισηΣτο 11,9% διαμορφώθηκε ο μέσος όρος του ποσοστού ανεργίας στην Ιταλία το 2015, με μείωση της τάξης του 0,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του παρουσίασε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής Istat.
Σε ό,τι αφορά το τελευταίο τρίμηνο του 2015 η ανεργία περιορίζεται, πάντα σύμφωνα με το Istat, στο 11,5%.

Παράλληλα ο αριθμός των ανέργων, σε ετήσια βάση, το 2015 μειώθηκε κατά 203.000 άτομα και κατά ποσοστό 6,3%. Σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων μέχρι 25 ετών, πέρυσι παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα -στο 40,3%- σημειώνοντας όμως πτώση κατά 2,4% σε σύγκριση με το 2014. Είναι η πρώτη φορά που το ποσοστό αυτό σημειώνει πτώση στην τελευταία οκταετία. Το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής προσθέτει ότι οι περισσότερες νέες συμβάσεις εργασίας που υπεγράφησαν το 2015, ήταν αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση Ρέντσι, αυτό το τελευταίο στοιχείο οφείλεται στη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που μπήκε σε ισχύ την περασμένη χρονιά και προβλέπει ευνοϊκούς όρους για τις προσλήψεις αορίστου χρόνου. Ωστόσο η μεταρρύθμιση αυτή προβλέπει παράλληλα και πιο εύκολες απολύσεις, με υποχρέωση καταβολής, στις περισσότερες περιπτώσεις, μόνον χρηματικής αποζημίωσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα