Επιπλέον 275 εκ. ευρώ ενέκρινε η Κομισιόν για το προσφυγικό

european-commission-hq-735x400Την ενίσχυση του προϋπολογισμού του Ταμείου για το Άσυλο, τη Μετανάστευση και την Ένταξη (AMIF) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) με επιπλέον 275,5 εκατ. ευρώ ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για την πρόσθετη αυτή χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης θα χρησιμοποιηθούν κονδύλια που προβλέπονται στον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2016, και τα οποία δεν έχουν ακόμη κατανεμηθεί.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η αύξηση της χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης έρχεται σε συνέχεια των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 18ης και 19ης Φεβρουαρίου, στα οποία ζητείται να ληφθούν επειγόντως μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην Ελλάδα και κατά μήκος των Δυτικών Βαλκανίων, με τη χρήση όλων των διαθέσιμων κοινοτικών και εθνικών μέσων.

Ο αρχικός προϋπολογισμός των δύο Ταμείων (AMIF και ISF) ήταν 188,98 εκατ. ευρώ και αυξήθηκε κατά 193,5 εκατ. ευρώ για το AMIF και 82 εκατ. ευρώ για το ISF, φτάνοντας συνολικά στα 464 εκατ. ευρώ για το 2016.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα