Μ.Σάντερς:Ικανοποιημένος με τη νίκη στο Μίσιγκαν

Sen. Bernie Sanders, I-Vt. gestures during a news conference on Capitol Hill in Washington, Friday, Jan. 16, 2015, to discuss Republican efforts to cut Social Security and Medicare and other programs that have an impact on working families. Sanders, an independent who caucuses with Democrats, became the ranking minority member on the Senate Budget Committee when the new GOP-controlled Congress began. (AP Photo/J. Scott Applewhite)

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς δήλωσε στη διάρκεια της χθεσινής τηλεμαχίας στο Μαϊάμι ότι η νίκη του στο Μίσιγκαν “αναζωογόνησε” την προεκλογική του εκστρατεία.

Η επικράτηση του Σάντερς στο Μίσιγκαν προκάλεσε εκνευρισμό στο στρατόπεδο της συνυποψηφίου και πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία ωστόσο διεύρυνε τη διαφορά της, μετά τη μεγάλη της νίκη στο Μισισίπι, σημειώνει το BBC.

Ο Σάντερς έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δεν προέβλεπαν τη νίκη του αυτή, την οποία πολιτικοί αναλυτές χαρακτήρισαν ως “πραγματικά αναπάντεχη.”

Ο Γερουσιαστής από το Βερμόντ τόνισε επίσης ότι η βασική του επιδίωξη είναι να πείσει τους “υπέρ-εκλέκτορες” του Δημοκρατικού Κόμματος, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν ταχθεί στο πλευρό της Κλίντον, για τη δυναμική της υποψηφιότητάς του ως μοναδικής επιλογής νίκης έναντι του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ερώτηση για την απώλεια της πολιτείας του Μίσιγκαν, η Κλίντον τόνισε: “Ήταν μια μάχη ψήφο με ψήφο. Κέρδισα μερικούς. Έχασα άλλους,” τόνισε. Οι δύο υποψήφιοι των Δημοκρατικών εστίασαν την κριτική τους στον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο η Κλίντον κατηγόρησε για “εμπόριο παράνοιας.”

“Νομίζω ότι οι Αμερικανοί δε θα ψηφίσουν ποτέ έναν πρόεδρο που προσβάλλει τους Μεξικάνους, τους μουσουλμάνους, τις γυναίκες, αλλά και τους Αφροαμερικανούς,” δήλωσε από την πλευρά του ο Σάντερς.

Ηγετικοί κύκλοι των Ρεπουμπλικάνων εξέφρασαν χθες την αντίθεσή τους στην προεδρική υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, προειδοποιώντας ότι η υποψηφιότητα του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου θα είναι αδύνατο να φρεναριστεί αν κερδίσει στους ουσιαστικούς προκριματικούς κύκλους της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα