ΥΠΕΞ Ιταλίας για Λιβύη:«Oι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν αποτελούν λύση»

lybiiiiO Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη σημερινή παρέμβαση του στην Γερουσία δήλωσε ότι η Ιταλία θα παρέμβει  στην Λιβύη μόνον έπειτα από αίτημα μιας νόμιμης κυβέρνησης,έγκριση του κοινοβουλίου της Ρώμης και με σεβασμό στα όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα.

Επίσης,πρόσθεσε ότι «οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν αποτελούν λύση» και θέλησε να υπενθυμίσει ότι «η Λιβύη έχει έκταση που είναι έξι φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Ιταλίας και οι ένοπλοι των διαφόρων φατριών και ομάδων ανέρχονται σε 200.000».

Σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά το μέλλον της Λιβύης «πρέπει να συμβαδίσουν η προσεκτική διαχείριση, το αίσθημα ευθύνης και η σταθερή προσέγγιση».

Ο Τζεντιλόνι υπογράμμισε επίσης ότι για την απελευθέρωση των δυο Iταλών εργαζομένων που είχαν απαχθεί στην Λιβύη, οι οποίοι κατάφεραν να επιστρέψουν στην Ιταλία την περασμένη Κυριακή έπειτα από οκτώ μήνες ομηρίας, η κυβέρνηση Ρέντσι δεν κατέβαλε λύτρα, παρά τα όσα ανέφερε ο Τύπος τις τελευταίες ημέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών η εφημερίδα Corriere della Sera,είχε αποκαλύψει ότι περίπου  50 Ιταλοί κομμάντος είναι έτοιμοι για να αναχωρήσουν με προορισμό τη Λιβύη,ενώ παράλληλα το Ρόιτερς  επικαλούμενο αξιωματούχους της Ρώμης,είχε αποκαλύψει ότι  40 ιταλοί μυστικοί πράκτορες ήδη βρίσκονται στο έδαφος της Λιβύης.

O Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, πάντως,κι αυτός απ’τη μεριά του,έχει ξεκαθαρίσει κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα συναινέσει να αναλάβει η χώρα του στρατιωτική δράση στη Λιβύη: Μόνο μετά από αίτημα της νόμιμης κυβέρνησης.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα