Μαξίμου:Η ΝΔ συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει με το προσφυγικό

κατάλογοςΣχόλιο κυβερνητικών κύκλων για τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκου:

«Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει με το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Η συνεχής εκφορά πολιτικά ανούσιων και διπλωματικά επικίνδυνων δηλώσεων σε ένα μόνο μπορούν να στοχεύουν: στην υπονόμευση της προσπάθειας της χώρας.

Αν η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να στηρίξει ή να συνεισφέρει παραγωγικά, ας σωπάσει» σχολιάζει το Μαξίμου.

 

Δήλωση του  εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ΓιώργουΚουμουτσάκου, για τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής E.E. – Τουρκίας, που αφορούσε στο προσφυγικό:

«Η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό, δυστυχώς, δεν κατέληξε σε συγκεκριμένες δεσμευτικές και εφαρμόσιμες αποφάσεις. Έτσι η Ελλάδα παραμένει σε απόλυτη εκκρεμότητα. Χωρίς τη στήριξη μιας κοινής ευρωπαϊκής θέσης μένει αντιμέτωπη με την παράταση της σημερινής δραματικής κατάστασης. Αφενός, με δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Αφετέρου, με συνέχιση των εκτός ελέγχου μεταναστευτικών ροών στα σύνορά μας. Η αποτελεσματική συνεργασία της Τουρκίας είναι απαραίτητη. Όμως, μας ανησυχούν ιδιαίτερα οι υπερβολικές τουρκικές απαιτήσεις, προκειμένου η Άγκυρα να εφαρμόσει συμβατικές υποχρεώσεις της έναντι της Ελλάδας και της Ε.Ε.

Επιπλέον, το προσφυγικό – μεταναστευτικό δεν μπορεί να γίνεται πρόφαση ή άλλοθι για μη τήρηση και των υποχρεώσεων που έχει η Τουρκία ως υποψήφια προς ένταξη χώρας. Οι ημέρες μέχρι την επόμενη Σύνοδο Κορυφής είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη διαμόρφωση των τελικών αποφάσεων. Η ελάχιστη ελληνική επιδίωξη είναι αυτή που κατεγράφη στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Αυτό τουλάχιστον περιμένουμε να επιτύχει ο κ. Τσίπρας και όχι να γίνεται “συνήγορος” των “δελεαστικών”, όπως είπε, προτάσεων του κ. Νταβούτογλου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα