Παπαδημούλης:Διαψεύστηκαν οι εσωτερικές κασσάνδρες της διαπλοκής

κατάλογοςΓια πολύ σημαντικό βήμα προόδου έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, σχολιάζοντας« στο Κόκκινο»   το Eurogroup της Δευτέρας, που ανοίγει τον δρόμο και για την πολιτική συμφωνία για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και την έναρξη της συζήτησης για την μείωση του δημόσιου χρέους. «Αυξάνουν οι φωνές στήριξης στην Ελλάδα και για το προσφυγικό – Διαψεύστηκαν οι εσωτερικές κασσάνδρες της διαπλοκής», συμπλήρωσε.

«Σύμφωνα με τις επιδόσεις της οικονομίας η χώρα «έκλεισε» το 2015 καλύτερα απ` όλες τις προβλέψεις του Αυγούστου», υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης. «Η απόφαση του Eurogroup είναι ένα σαφές θετικό βήμα, όμως χρειάζεται να μην χαθεί ούτε στιγμή. Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ανοίξει η συζήτηση για το δημόσιο χρέος και η Ελλάδα να ξαναγίνει ισότιμος εταίρος στην Ε.Ε. και όχι μια αποικία χρέους», επεσήμανε.

Για την Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό – «Από λόγια χορτάσαμε, καιρός να γίνουν πράξη»

«Χθες (την Δευτέρα) αποφασίστηκε κάτι που δεν έχει νομική ισχύ, που όμως αν γίνει πράξη (17 και 18 Μαρτίου) , τότε θα ανακουφίσει και την Ελλάδα, καθώς θα εξασφαλίσει την επιστροφή και την μετεγκατάσταση, απευθείας από την Τουρκία, των προσφύγων που δικαιούνται την είσοδο στην Ε.Ε.» υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης.

«Όμως», έσπευσε να σχολιάσει, «κρατάμε μικρό καλάθι, μέχρι όλα αυτά να γίνουν δεσμευτική πράξη. Το θετικό, βέβαια, είναι ότι οι φωνές υπέρ της Ελλάδας έχουν αυξηθεί και δεν είμαστε ο «σάκος του μποξ», όπως θα ήθελαν οι εσωτερικές Κασσάνδρες», είπε.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, τόνισε ότι «πολλοί από τους στόχους που είχαν θέσει οι πολιτικοί αρχηγοί επιτεύχθηκαν στην Σύνοδο Κορυφής. Παράλληλα η χώρα μας έχει υλοποιήσει πάνω από το 90% των δεσμεύσεών της, αντιθέτως, η υλοποίηση των δεσμεύσεων των Ευρωπαίων είναι στο 0%». Επιπλέον, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε πως «δεν θα καταφέρουμε τίποτα στο προσφυγικό, εάν δεν σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία και αν οι μεγάλες δυνάμεις δεν πάρουν σοβαρές αποφάσεις, ώστε να γίνει ειρήνη στην περιοχή».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα