Δ.Βίτσας:Πρέπει να αποσυμπιεστεί η Ειδομένη μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Ο επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Δημήτρης Βίτσας, ανακοίνωσε πως διαμορφώνονται 14 νέες δομές φιλοξενίας και ότι έως την επόμενη εβδομάδα θα δημιουργηθούν 17.400 νέες θέσεις φιλοξενίας. Ακόμη, υπογράμμισε την ανάγκη να αποσυμπιεστεί η Ειδομένη, αλλά και το λιμάνι του Πειραιά, για το οποίο έθεσε αυτό τον στόχο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.vitsas

Συγκεκριμένα, διαμορφώνονται πρώην στρατόπεδα στη Μαλακάσα, τη Δράμα και το Λιτόχωρο, η κατασκήνωση των Ενόπλων Δυνάμεων στον Άγιο Ανδρέα, ένα ακόμα ξενοδοχείο στις Θερμοπύλες, τέσσερις εγκαταστάσεις στην Ήπειρο και τέσσερις εγκαταστάσεις στη Θεσσαλία, που επιλέγονται σε συνεννόηση με τις αρμόδιες περιφέρειες. Επίσης, δρομολογείται και η επέκταση του κέντρου στον Ελαιώνα, προκειμένου να φιλοξενήσει άλλα 700 άτομα. Όλες οι παραπάνω δομές θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν επιπλέον 17.400 άτομα.

Στην Υπηρεσία Ασύλου υποβλήθηκαν μέχρι χτες 1.380 αιτήσεις μετεγκατάστασης, από τις οποίες η Υπηρεσία προώθησε προς τα άλλα κράτη – μέλη 1.200 (δεν προωθεί αιτήματα όταν υπάρχουν αμφιβολίες για θέματα ασφάλειας ή υπηκοότητας) και οι άλλες χώρες έκαναν από αυτές δεκτές τις 766.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα