Φ.Γεννηματά:Είναι ώρα να δεχθούμε όλοι την αναγκαιότητα μιας Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το προσφυγικό εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής, Φώφη Γεννηματά κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συντονιστικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.αρχείο λήψης

«Είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα η διάσκεψη για το προσφυγικό και αυτό που θα ήθελα να ευχηθώ είναι να έχουμε θετικά αποτελέσματα για την χώρα. Θετικά αποτελέσματα θα προκύψουν μόνο αν τηρηθεί ή Εθνική Γραμμή που διαμορφώθηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι «περιμένω να διαψευστούν με τον πλέον επίσημο τρόπο οι πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να έχει συμφωνήσει σε σχέδιο δήλωσης το οποίο προβλέπει το κλείσιμο των συνόρων».

«Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική και κοινωνική. Κινδυνεύει να γίνει και εθνική. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να μην ενδιαφέρεται. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατηθούν στην εξουσία πάση θυσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταστρέφει τη μεσαία τάξη, φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό, με συνειδητό και συγκεκριμένο στόχο την εξίσωση προς τα κάτω και την περιχαράκωση ενός δήθεν ταξικού ακροατηρίου. Οι Βαλκανικές χώρες συνεδριάζουν χωρίς εμάς. Κλείνουν τα σύνορα και οδηγούμαστε σε απομόνωση. Για άλλη μια φορά οδηγούν τον τόπο σε αδιέξοδο. Είναι φανερό ότι δεν θέλουν, δεν ξέρουν και δεν μπορούν» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Η “αξιολόγηση” του Προγράμματος καρκινοβατεί επικίνδυνα, βυθίζοντας περισσότερο την χώρα. Ο κ. Τσίπρας αρκείται σε αδιέξοδους ακροβατισμούς, παρακαλώντας για “αξιολόγηση σε δόσεις”, ή το χειρότερο επιχειρώντας να συμψηφίσει το ασφαλιστικό με την προσφυγική κρίση. Επιλογή που θα είναι καταστροφική για την χώρα και τους πολίτες».

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε «ευρωπαϊκό και διεθνές πρόβλημα» το «μεταναστευτικό – προσφυγικό» τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Γεννήθηκε και κλιμακώνεται σε συνδυασμό με γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις συμφερόντων, με στρατιωτικές επεμβάσεις, με πολεμικές συρράξεις, με εμφύλιες συγκρούσεις και διάλυση Κρατών.Το προσφυγικό έχει αναδειχτεί και σε ζωτικής σημασίας πρόβλημα για την Ελλάδα».

«Δυστυχώς η Ελλάδα εγκλωβίστηκε μέσα από αδυναμίες, αστοχίες και λάθη και σήμερα προβάλλει ως μέρος του προβλήματος και ως ο προβληματικός και αδύναμος κρίκος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ζήσαμε την λογική των “προσφύγων- μεταναστών που λιάζονται”, την ανακοίνωση μέτρων που ποτέ δεν εφαρμόζονται, τις μεγάλες καθυστερήσεις στην δημιουργία των hotspots, το απέραντο αλαλούμ που οδήγησε στις καταστάσεις ντροπής στην Ειδομένη και στην Πλατεία Βικτωρίας. Το χειρότερο όμως, την έλλειψη εξωτερικής πολιτικής, την αδυναμία συγκρότησης διεθνών συμμαχιών» συνέχισε.

Από τα «πυρά» της Φώφης Γεννηματά δεν ξέφυγε και η αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να μιλάει για εκλογές κάτω από αυτές τις συνθήκες. Είναι σαν να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η ΝΔ και ο κ.Μητσοτάκης ως πρόεδρός της έχουν διαμορφώσει μια στρατηγική αντίστοιχη με εκείνη του 2012. Είναι η στρατηγική με στόχο την παλινόρθωση της δεξιάς και την κατάληψη του πρωθυπουργικού θώκου. Μετά τα Ζάππεια η ΝΔ έσυρε τη χώρα σε διπλές εκλογές για να πληρώσουν οι πολίτες το βαρύ λογαριασμό λίγους μήνες μετά. Τώρα κάνουν και πάλι το ίδιο, με πιο ευέλικτο τρόπο . Αρνούμενοι πάντα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί τη λογική του “ώριμου φρούτου”. Περιμένοντας πότε θα πέσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Χωρίς να σκέφτονται μετά τις εκλογές σε ποια χώρα, ποια κοινωνία, ποια οικονομία θα παριστάνουν την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Τα μικροκομματικά παιχνίδια της ΝΔ και του κ.Μητσοτάκη τα αντιλαμβάνεται και τα κρίνει ο Ελληνικός λαός».

«Είναι ώρα να δεχθούμε όλοι την αναγκαιότητα μιας Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης από όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, που θα βγάλει την χώρα από την κρίση και θα αντιμετωπίσει πειστικά ΚΑΙ την προσφυγική κρίση» τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Παράλληλα πρότεινε «να σχηματισθεί το ταχύτερο νέα Κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή όλων των φιλοευρωπαικών δυνάμεων, κυβέρνηση με τη συμμετοχή (ως απαράβατος όρος) του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας».

«Εμείς θα στηρίξουμε μια τέτοια κυβέρνηση, χωρίς να επιζητούμε σώνει και καλά καρέκλες και αξιώματα.

Η Κυβέρνηση αυτή θα έχει ως πρώτο στόχο την επιτυχή εφαρμογή του «Προγράμματος» και την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια.

Όμως θα έχει και την απαραίτητη διαπραγματευτική δύναμη και το σχέδιο για να βελτιώσει ιδιαίτερα άδικους και υφεσιακούς όρους του Μνημονίου, προστατεύοντας την Ελληνική Παραγωγή, και τις αδύναμες Κοινωνικές ομάδες.

Σημαντικός επίσης στόχος θα είναι η απομείωση εξυπηρέτησης του Δημόσιου Χρέους, ώστε να ενισχυθεί η αναπτυξιακή δυνατότητα της χώρας

Παράλληλα η Κυβέρνηση αυτή θα στηρίζεται σε μια Προγραμματική Συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και τις τομές που πρέπει να υπάρξουν για να διασφαλισθεί η Ανάπτυξη, η Κοινωνική Συνοχή, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και τομές που αφορούν την λειτουργία του κράτους και του πολιτικού μας συστήματος» επεσήμανε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα