Τι είπε ο Νταβούτογλου προσερχόμενος στη Σύνοδο (Βιντεο)

Κατά την είσοδό του στη Σύνοδο Κορυφής,ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Τουρκία βρίσκεται στην σύνοδο Κορυφής για να θέσει δυναμικά και το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση,προσθέτοντας ότι η χώρα του θα δείξει διάθεση συνεργασίας.

“Ξαναήρθα στις Βρυξέλλες για δεύτερη φορά. Αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι η Τουρκία για την Ευρώπη και πόσο σημαντική είναι Ευρώπη για την Τουρκία. Εχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας. Ο μόνος δρόμος είναι αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη για την ηπειρό μας. Πρέπει να δούμε όλη την εικόνα. Χαίρομαι που σημερα υπάρχει συνείδηση για τις προκλήσεις”σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο κ. Νταβούτογλου πρόσθεσε ότι ”είχαμε συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ και τονΜάρκ Ρουτε”, ενώ τόνισε ότι ”θα δείξουμε την συνεργασία μας για το μέλλον της ηπείρου μας. Η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί και να γίνει και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ελπίζουμε ότι αυτή η διαπράγμάτευση δεν θα ασχοληθεί μόνο με το προσφυγικό αλλά και με το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα