Ν.Φίλης:Τέχνασμα για πολιτική αποσταθεροποίηση τα περί οικουμενικής

Στη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, ο υπουργός Παιδείας απορρίπτει εκλογές και οικουμενική, τονίζοντας ότι τα σενάρια για αλλαγή κυβερνητικού σχήματος αποτελούν «τέχνασμα συγκεκριμένων πολιτικών και επιχειρηματικών κύκλων για την εξουδετέρωση της απειλής που αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους».filis

Τέλος, στέλνει σκληρό μήνυμα στη διαπλοκή αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση δεν συναλλάσσεται με μεγαλοεκδότες, δεν χαρίζεται, δεν εκβιάζεται από τα συμφέροντα όσο μεγάλα κι αν είναι, όσο ισχυρά κι αν φαντασιώνονται πως είναι!»

• Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν κηρύξει ανένδοτο στη διαπλοκή, όπως όμως αποκαλύπτεται, την ίδια στιγμή και από την περίοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποδεχτεί να γίνουν συνομιλητές του πρόσωπα τα οποία από τότε είχε καταγγείλει ως διαπλεκόμενα. Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί πολιτικά μια τέτοια στάση;

Οπως είπε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός ή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να συναντιέται και με τον διάολο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι του πουλάει την ψυχή του.

Η επίθεση του «Βήματος» στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό είχε όλα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού εκβιασμού και με αυτή την έννοια αποτελεί τίτλο τιμής για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΔΟΛ έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζεται από τις κυβερνήσεις σαν μια «καλοταϊσμένη γάτα Ιμαλαΐων», ως μια ευνοούμενη υπερχρεωμένη επιχείρηση, με ζάπλουτους μετόχους και εργαζομένους οι οποίοι τώρα πια πληρώνονται με μήνες καθυστέρηση.

Αυτή η κυβέρνηση δεν συναλλάσσεται με μεγαλοεκδότες, δεν χαρίζεται, δεν εκβιάζεται από τα συμφέροντα όσο μεγάλα κι αν είναι, όσο ισχυρά κι αν φαντασιώνονται πως είναι!

• Η Ν.Δ., στην προσπάθειά της να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση, δείχνει να παίρνει το μέρος του εκδότη του ΔΟΛ στη σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με το μέγαρο Μαξίμου. Την ίδια στιγμή, δεν έχει απαντήσει επί της ουσίας στους δεσμούς που φαίνεται να υπήρχαν με τον εκδότη της εφημερίδας που κατηγορήθηκε για την υπόθεση των εκβιασμών. Τι λέτε για την τακτική αυτή;

Η Ν.Δ. και ο αρχηγός της μετά και τις τελευταίες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις είναι πολιτικά και ηθικά έκθετοι. Οχι μόνο υπέθαλπαν τη διαπλοκή, αλλά και τη χρηματοδοτούσαν αφού, όπως φαίνεται, ο Μαυρίκος ήταν στο payroll του κόμματος.

Αλλά και η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ψυχάρη τη στιγμή που περνούσε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τις άδειες και η συνολική στάση του κόμματος στο θέμα των αδειών, καθώς και η υπονόμευση της συγκρότησης του ΕΣΡ ήταν ένα καθαρό μήνυμα προς όλους τους μιντιάρχες ότι εάν ποτέ έρθει η Ν.Δ. στην εξουσία δεν θα αλλάξει τίποτα και δεν θα χρειαστεί να πληρώσει κανένας.

Διαβάστε κι άλλα αποσπάσματα στο efsyn.gr, ενώ ολόκληρη η συνέντευξη δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών – Σαββατοκύριακο», που κυκλοφορεί σήμερα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα