Δ.Αβραμόπουλος:Το χθεσινό ανακοινωθέν κινείται στο πνεύμα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

220216184317_7627Μήνυμα πως καμία χώρα-μέλος της ζώνης Σένγκεν δεν πρόκειται να τεθεί εκτός αυτής, αλλά πως προϋπόθεση για τη διατήρησή της είναι ο σεβασμός και η τήρηση των κανόνων, έστειλε ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας σε κοινή εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής” και του Ιδρύματος “Konrad Adenauer”, με τίτλο: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με τη μεταναστευτική πρόκληση.

Ο κ. Αβραμόπουλος σχολιάζοντας το χθεσινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών είπε ότι  “βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση και στο ίδιο πνεύμα που θα κινηθεί τη Δευτέρα και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ”. Η Σύνοδος αυτή είναι “εξαιρετικά σημαντική και καθοριστική για τους μήνες που έρχονται”, παρατήρησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι  “Πρέπει να διαφυλάξουμε το μεγαλύτερο επίτευγμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τη ζώνη Σένγκεν. Προϋποθεση για τη διατήρησή της είναι η τήρηση των κανόνων που υπάρχουν”, ενώ στόχος, όπως είπε, είναι ως το τέλος του χρόνου “να επιστρέψουμε στην αποκατάσταση της πλήρους εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα