Λιβύη:Νεκροί 7 τζιχαντιστές από τις υπηρεσίες ασφαλείας

Οι δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν 7 φερόμενους ως τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε έφοδο που εξαπέλυσαν σε ένα κρησφύγετό τους, δήλωσαν αξιωματικοί.

Libyh-polemo-enantion-olwn-khryksan-oi-tzixantistesΟι συγκρούσεις συνεχίζονται στη Σαμπράτα από την περασμένη εβδομάδα, αφότου οι τζιχαντιστές κατέλαβαν για μερικές ώρες το κέντρο της πόλης καιαποκεφάλισαν πάνω από 10 μέλη των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας.

Η επίθεση είχε ακολουθήσει την αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους, όταν βρήκαν τον θάνατο περίπου 50 άνθρωποι.

Η Σαμπράτα είναι μια από τις πολλές πόλεις της Λιβύης όπου έχουν εμφανιστεί τζιχαντιστές που δηλώνουν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, εκμεταλλευόμενοι το χάος που ταλανίζει τη χώρα αφότου ανατράπηκε ο Μουάμαρ Καντάφι πριν από πέντε χρόνια.

Ένας εκπρόσωπος του στρατιωτικού συμβουλίου της Σαμπράτα, ο Σάμπρι Κσχάντα, δήλωσε πως η χθεσινή επιχείρηση διεξήχθη σε μια περιοχή περίπου 20 χιλιόμετρα νότια της πόλης.

Τρεις ύποπτοι διέφυγαν, ενώ ένας Σύρος τζιχαντιστής, μια Τυνήσια τζιχαντίστρια και ο γιος της, τριών ετών, συνελήφθησαν, πρόσθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος είπε πως 46 μέλη των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν στις μάχες με τους τζιχαντιστές από την περασμένη εβδομάδα. Δεν έδωσε κάποιον απολογισμό για τις απώλειες στις τάξεις των τζιχαντιστών, είπε πάντως ότι ο αριθμός των νεκρών του Ισλαμικού Κράτους είναι «μεγάλος».

Παράλληλα, δυνάμεις του στρατού στη Βεγγάζη γνωστοποίησαν ότι τέσσερα μέλη τους σκοτώθηκαν σε μάχες με ενόπλους κοντά στο πανεπιστήμιο της πόλης.

Ο συνταγματάρχης Αμπντουλά αλ Σαάφι δήλωσε ακόμη πως τα κυβερνητικά στρατεύματα προέλασαν έπειτα από σφοδρές μάχες στη συνοικία Γκαργιούνις, νοτιοανατολικά του κέντρου της Βεγγάζης.

Μια ιατρική πηγή ανέφερε ότι στις μάχες σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και εννέα τραυματίστηκαν.

Οι δυνάμεις του στρατού που δηλώνουν πίστη στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία έχει μετεγκατασταθεί στα ανατολικά, λένε ότι έχουν επιτύχει μεγάλη πρόοδο τις τελευταίες 10 ημέρες στη Βεγγάζη, όπου εμπλέκονται σε οδομαχίες με ισλαμιστές και άλλους ενόπλους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα