Προκλητικός ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας:Να θυσιαστεί η Ελλάδα για το καλό της ΕΕ

fitso-600x309Οι προκλήσεις από τις χώρες του Βίζενγκαρντ συνεχίζονται όχι μόνο με πράξεις αλλά και με λόγια. Την σκυτάλη πήρε αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος σε απρεπέστατες δηλώσεις του εναντίον της Ελλάδας και του πρωθυπουργού, προτείνει “να θυσιαστεί η Ελλάδα για το καλό της ΕΕ”.

Δεν μένει όμως σε αυτό καθώς με ιταμό τρόπο απευθύνεται στον πρωθυπουργό λέγοντας “Τσίπρα, αν δεν κάνεις ό,τι μπορείς τότε θα υπάρχει μόνο ένα τεράστιο hotspot και θα λέγεται Ελλάδα”.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στην Hospodarske Noviny, λέει μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα επιβίωσε από την κρίση του χρέους. Παρά το ότι τα εμφανή σημάδια συνδέονται απευθείας με την ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση, επιβίωσαν. Αν κάποιος νομίζει ότι το ελληνικό σήριαλ τελειώνει κάνει λάθος. Η Ελλάδα παίρνει τη σκυτάλη στην κρίση και τώρα μπορεί να σπάσει το «σβέρκο» της με το προσφυγική κρίση. Είναι η στιγμή που ίσως χρειαστεί η Ελλάδα να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ».

Ο Ρ. Φίτσο υποστηρίζει στην ίδια συνέντευξη ότι “οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα το περασμένο καλοκαίρι” και του απευθύνεται με την φράση «Τσίπρα, αν δεν κάνεις ό,τι μπορείς τότε θα υπάρχει μόνο ένα τεράστιο hotspot και θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες απολύτως τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα