Χρυσόγονος:Δίκοπο μαχαίρι το ενδεχόμενο άσκησης βέτο

xryΔίκοπο μαχαίρι χαρακτήρισε το ενδεχόμενο άσκησης βέτο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

“Το βέτο είναι ένα μαχαίρι δίκοπο για το ένας προβάλλει βέτο σε κάτι που ενδιαφέρει τον άλλον μπορεί και ο άλλος να προβάλει βέτο σε κάτι που ενδιαφέρει εσένα”  δήλωσε στον focus fm.

Αναφορικά με την περίπτωση σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης ο κ. Χρυσόγονος είπε: “Το ζητούμενο δεν είναι να συμπράξει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα που χρεοκόπησαν τη χώρα”.

“το ζητούμενο, είναι να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι διαφορετικό για αυτή τη χώρα. Αν πάμε και κάνουμε συγκυβέρνηση αυτο-ακυρωνόμαστε, θα είναι το λάθος μήνυμα προς την κοινωνία: μπορεί να λειτουργήσει ως βηματοδότης του φασισμού και αυτό γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση τότε, θα είναι η χρυσή αυγή”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών και την έναρξη της αξιολόγησης τόνισε πως “αν πιάσουμε το Μάιο καήκαμε, πρέπει να απεμπλακεί η διαδικασία, η χώρα δεν αντέχει” υπογραμμίζοντας ωστόσο, πως “δεν μπορώ να πω ως χώρα, πως έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας.”. “Οι τεχνοκράτες που ασχολούνται με την Ελλάδα δεν θέλουν να παραδεχθούν τα λάθη τους, γιατί αυτό θα έχει επίπτωση στην καριέρα τους”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα