Γερμανία-Δημοσκόπηση:Άνοδος για Μέρκελ,πτώση για τους επικριτές της

FILE - In this Oct. 16, 2010 file picture German chancellor speaks at a meeting of the youth organization of her Christian Democratic Party (JU) in Potsdam, Eastern Germany. A declaration by Angela Merkel that Germany's attempts to build a multicultural society has failed is feeding a growing debate over how to deal with the millions of foreigners who call Germany home. The chancellor on Saturday Oct. 16, 2010  told a meeting of young members of her Christian Democratic Union that immigrants were welcome in Germany, but needed to learn the language and accept the cultural norms here.  (AP Photo/dapd/ Clemens Bilan, File)
 (AP Photo)

Η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ ανέκαμψε έπειτα από το χαμηλότερο ποσοστό που σημείωσε τα τελευταία 4,5 χρόνια τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Ωστόσο, η πλειονότητα των ψηφοφόρων εξακολουθεί να διατηρεί τιςεπιφυλάξεις της για το αν η κυβέρνηση θα κατορθώσει να περιορίσει σύντομα τις προσφυγικές εισροές στη χώρα.

Σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση που πραγματοποιήθηκε για τη γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD, από την δημοσκοπική εταιρεία Infratest dimap στις 26 και 27 Φεβρουαρίου, η δημοτικότητα της Μέρκελ αυξήθηκε στο 54% από το 46% που ανερχόταν τον περασμένο μήνα.

Την ίδια ώρα, η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, ενός από τους σφοδρότερους επικριτές της Μέρκελ στο δημόσιο διάλογο για το προσφυγικό, παρουσίασε πτώση 7%, σε ποσοστό 38%, από το 45%.

Παράλληλα όμως, περίπου το 60% των 1.005 ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένο με την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό, με περίπου το 40% να απαντά πως το Βερολίνο αντιμετωπίζει σωστά το θέμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα