Ο N.Αναστασιάδης για Τσαβούσογλου και κυπριακό

nanastasiadis“Υπάρχουν πολλά που η Τουρκία θα πρέπει να κάνει, προκειμένου το ταχύτερο να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό”, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη συνέντευξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος”.

“Δεν είναι θέμα δημόσιας αντιπαράθεσης, αλλά θέσεων τις οποίες καλά γνωρίζουμε ότι η Τουρκία ακόμα τηρεί και οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων,” ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

“Πιστεύω”, πρόσθεσε, “τα μηνύματα να ληφθούν τελικά υπόψη για να πετύχουμε το συντομότερο δυνατόν αυτό που επιδιώκουμε”.

Σε ερώτηση για αναφορές του κ. Τσαβούσοβλου στο εδαφικό και το περιουσιακό, ο πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι “εδαφικό και περιουσιακό, εξ όσων είπε (ο Τσαβούσογλου), θα πρέπει να συζητηθούν μαζί, οι χάρτες θα μείνουν στο τέλος”.

Ο Κύπριος πρόεδρος ανέφερε πως “αυτό που επίσης σημειώνω είναι την αναφορά όσον αφορά τις εγγυήσεις ότι δεν θα πρέπει να είναι απειλή τουλάχιστον για τους Ελληνοκύπριους. Μένω μέχρι εδώ.”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα