Φάμελλος:Να μην γίνει αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Ï âïõëåõôÞò ôïõ ÓÕÑÉÆÁ ÓùêñÜôçò ÖÜìåëëïò ìéëÜåé óôç óõæÞôçóç ôïõ ó÷åäßïõ íüìïõ ôïõ Õðïõñãåßïõ Ïéêïíïìéêþí «Äéá÷åßñéóç ôùí ìç åîõðçñåôïýìåíùí äáíåßùí, ìéóèïëïãéêÝò ñõèìßóåéò êáé Üëëåò åðåßãïõóåò äéáôÜîåéò åöáñìïãÞò ôçò Óõìöùíßáò Äçìïóéïíïìéêþí Óôü÷ùí êáé Äéáñèñùôéêþí Ìåôáññõèìßóåùí», óôçí ÏëïìÝëåéá ôçò ÂïõëÞò, ôçí Ôñßôç 15 Äåêåìâñßïõ 2015. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÓÕÌÅËÁ ÐÁÍÔÆÁÑÔÆÇ

“Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης και ο χρόνος πραγματοποίησης της πρέπει να επιλεγεί έτσι ώστε να προετοιμαστεί η ελληνική θέση καλύτερα ενόψει της Συνόδου Κορυφής και όχι για να γίνουν ανακοινώσεις ή δηλώσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα των εκπροσώπων των κομμάτων”, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9”.

Ο κ. Φάμελλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ήδη έχει εκφραστεί ο κοινός τόπος στο προσφυγικό από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και όπως είπε το ίδιο υπερασπίστηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. “Δεν πρέπει να υποκύψουμε στις εσωτερικές ξενοφοβικές φωνές, ούτε σε μια λογική του πολιτικού κόστους. Ακούω φωνές συνιστωσών, ιδιαίτερα στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη που τον πιέζουν να κάνουμε στρατόπεδα εγκλεισμού προσφύγων. Ελπίζω ότι δεν θα προτείνουν την πολιτική του κ. Σαμαρά, η οποία απέτυχε”, πρόσθεσε.

Ο κ. Φάμελλος μαζί με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Τάσο Κουράκη, τον βουλευτή Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, τους συντονιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης και άλλα στελέχη του κόμματος επισκέφθηκαν σήμερα τους χώρους του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά. “Μιλήσαμε απευθείας και με τους πρόσφυγες. Μας είπαν ότι οι συνθήκες διαμονής όσον αφορά τα παιδιά, τη θέρμανση, την υγεία, το φαγητό, το ζεστό νερό, είναι πλήρεις, δεν έχουν κανένα παράπονο και αισθάνονται μεγάλη ασφάλεια από την παρουσία της αστυνομίας και του στρατού”, επισήμανε ο κ. Φάμελλος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα